Πέθανε ο εικαστικός Γιάννης Κουνέλλης sτη Ρώμη σε ηλικία 81 ετών.Υπήρξε ένας εκ των βασικών της Αrte Povera.

Γεννήθηκε στον Πειραιά και και ζούσε στη Ρώμη αν και επισκεπτόταν συχνά την Ελλάδα, συνήθως την Καστέλλα. Απορρίφθηκε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και έτσι το1956εγκαταστάθηκε στηΡώμηόπου σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών. Αργότερα ήταν καθηγητής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών τουΝτίσελντορφ. Ήδη από τις αρχές τηςδεκαετίας του 1960, ο Γιάννης Kουνέλλης εμφανίστηκε στον χώρο τηςσύγχρονης τέχνηςμε ένα ιδιότυπο, πολύ προσωπικό πλαστικό λεξιλόγιο που αρχικά προέβαλε ως κωδικοποιημένη γραφή, υπό τη μορφή γραμμάτων καιεξισώσεων, και κατέληξε στη συνέχεια στη δημιουργία εικόνων αποτελούμενων στο πιο πρόσφατο βιομηχανικό-αστικό παρελθόν. Έχει παρουσιάσει πλήθος εκθέσεων, κυρίως στο εξωτερικό, οι οποίες σημειώνουν μεγάλη επιτυχία.

Ο Κουνέλλης έχει ασκήσει και ασκεί τεράστια επιρροή στη ελληνική και την ευρωπαϊκή ζωγραφική και το όνομά του είναι πλέον ανάμεσα σε αυτά των σημαντικότερων εκπροσώπων των σύγχρονων ρευμάτων στην τέχνη της ζωγραφικής.

Το2005τοΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκηςτίμησε τον παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη και διανοητή με την διάκριση του επίτιμου διδάκτορα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής για το σπουδαίο εικαστικό έργο του, τη διεθνή του παρουσία και τη θέση του μεταξύ των σημαντικότερων προσωπικοτήτων τουμοντερνισμού.

Γιάννης Κουνέλλης: Ο ναζισμός στην Ελλάδα είναι το αντίθετο του Παρθενώνα