Ο ηθοποιός Μιγκέλ Φερέρ, γνωστός από το ρόλο του Όουεν Γκρέιντζερ στην τηλεοπτική σειρά NCIS: Los Angeles, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 61 ετών, ύστερα από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του φάρυγγα.

Ο Μιγκέλ Φερέρ ήταν γιος του βραβευμένου με Όσκαρ πρωταγωνιστή της ταινίας «Συρανό ντε Μπερζεράκ», Χοσέ Φερέρ και της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Ρόζμαρι Κλούνεϊ, θεία του Τζορτζ Κλούνεϊ.

«Ο Μιγκέλ έκανε τον κόσμο πιο λαμπερό και αστείο. Ο θάνατός του ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για την οικογένειά του. Σε αγαπάμε Μιγκέλ, πάντα θα σε αγαπάμε», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Τζορτζ Κλούνεϊ για τον χαμό του εξαδέλφου του.

Επίσης, ο παραγωγός Ρ.Σκοτ Γκέμιλ της σειράς NCIS: Los Angeles, στην οποία και πρωταγωνιστούσε τα τελευταία πέντε χρόνια, δήλωσε ότι: «Σήμερα, το NCIS: Los Angeles έχασε ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειας. Ο Μιγκέλ ήταν ένας άνθρωπος με τεράστιο ταλέντο που είχε δυναμική παρουσία στην οθόνη, φοβερή αίσθηση του χιούμορ και μεγάλη καρδιά».

Εκτός από την σειρά NCIS: Los Angeles, ο Φερέρ θα εμφανιστεί στην αναβίωση του Twin Peaks, επαναλαμβάνοντας το ρόλο του ως πράκτορας του FBI, Άλμπερτ Ρόζενφιλντ.

Ο συν-δημιουργός του Twin Peaks Μαρκ Φροστ μοιράστηκε επίσης τα συλλυπητήρια του μέσω twitter, γράφοντας ότι: «Μεγάλο ταλέντο, καλύτερος άνθρωπος. Να δουλεύω και να γράφω γι’αυτόν ήταν από τις σημαντικές στιγμές της ζωής μου.»

Ο διάσημος ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές του 1980 με guest εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές όπως το Magnum P.I. Αργότερα εμφανίστηκε στη ταινία Star Trek III: The Search for Spock, ενώ έγινε γνωστός όταν υποδύθηκε τον αχρείο δημιουργό του RoboCop το 1987.

Από τότε έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμες διάσημες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, όπως τα Iron Man 3,Desperate Housewives, Crossing Jordan καιThe Manchurian Candidate, ενώ πρόσφατα δάνεισε τη φωνή του στο Young Justice to Adventure Time.