Στην τελική φάση των αποζημιώσεων των ιστορικών κινηματογράφων «ΑΠΟΛΛΩΝ» και «ΑΤΤΙΚΟΝ» προχώρησε η Εθνική Ασφαλιστική συμβάλλοντας κατά τρόπο ουσιαστικό στην επίσπευση της ανακαίνισης και της επαναλειτουργίας τους, 6 χρόνια μετά την ολοσχερή καταστροφή τους.

Η Εθνική Ασφαλιστική κατέβαλε άμεσα αποζημίωση ύψους 365.000 ευρώ που αφορούσε τις ζημιές στο περιεχόμενο και την απώλεια κερδών των δύο κινηματογράφων ενώ εκκρεμούσε η καταβολή του ασφαλίσματος των ζημιών της οικοδομής, το οποίο διεκδικούσαν το «Ίδρυμα Σταματίου Δεκόζη Βούρου» και το ίδρυμα «Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη καθώς και οι ενέργειες των στελεχών της Εταιρίας συνέβαλαν ουσιαστικά στο να γεφυρωθούν οι διαφορές ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποζημίωσης λόγω του εμπρησμού των δύο ιστορικών κινηματογράφων.

Κατόπιν αυτών, στις 28 Δεκεμβρίου, η Εθνική Ασφαλιστική κατέβαλλε το προβλεπόμενο, συμφωνημένο ασφάλισμα για τις ζημιές οικοδομής, ποσού 670.000 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτόν γρήγορα οι δύο κινηματογραφικές αίθουσες θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν και πάλι παραστάσεις. Η εταιρεία απέδειξε, ακόμη μια φορά, ότι στέκεται δίπλα στους πελάτες της και υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, επιλύοντας εξαιρετικά δύσκολα προβλήματα που ανακύπτουν σε ορισμένες περιπτώσεις, στις διαδικασίες αποζημίωσης, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει αναλάβει με δωρεά του την αποκατάσταση και επαναλειτουργία των δυο ιστορικών κινηματογράφων της Αθήνας, του Απόλλωνα και του Αττικόν, όπως είχε ανακοινώσει ο αναπληρωτής Διευθυντής Προγραμμάτων και Στρατηγικής του ΙΣΝ Πάνος Παπούλιας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα 20 χρόνια δράσης του Ιδρύματος.