Αρεσε τον κόσμο, άρεσε στους κριτικούς, άρεσε και στα μέλη της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Λος Αντζελες. Και έτσι, η ταινία του Ντέμιαν Σαζέλ «La La Land» έγραψε εφέτος Ιστορία στις Χρυσές Σφαίρες αποσπώντας επτά βραβεία_ τα περισσότερα που έχει κερδίσει ποτέ ταινία υποψήφια στην ενότητα Κωμωδία ή Μιούζικαλ: καλύτερης ταινίαςλ, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου σεναρίου (Ντέμιαν Σαζέλ), καλύτερου ανδρικού και γυναικείου ρόλου (Ράιαν Γκόσλινγκ και Εμα Στόουν), καλύτερης πρωτότυπης μουσικής (Τζαστιν Χάργουιτς) και καλύτερου τραγουδιού για το «City of stars» που έγραψαν οι Τζάστιν Χάργουιτς, Τζάστιν Πολ και Μπεντζ Πάσεκ.

Η βράβευση της ρομαντικής, γεμάτης τραγούδια και χορό, ευχάριστης όσο και μελαγχολικής ταινίας του Σαζέλ, της δίνει ακόμα περισσότερες πιθανότητες για έναν θρίαμβο στο Οσκαρ του 2017 που θα δοθούν τον προσεχή Φεβρουάριο.

Παρά τις έξι υποψηφιότητές του, το «Moonlight» η δραματική ταινία του Μπάρι Τζένκινς που αναφέρεται στην προσπάθεια ενός Μαύρου αγοριού να τα βγάλει πέρα στους σκληρούς δρόμους του Μαϊάμι απέσπασε μόνον ένα βραβείο αλλά το σημαντικότερο, την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ταινίας.

Για πρώτη φορά υποψήφια εφέτος για την Χρυσή Σφαίρα σε ερμηνεία δραματικής ταινίας, την «Εκείνη», η Ιζαμπέλ Ιπέρ κέρδισε δικαιότατα το βραβείο, την ώρα που η ταινία του Πολ Βερχόφεν κέρδισε στην κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, νικώντας έτσι το θεωρητικά φαβορί «Τόνι Ερντμαν».

Μια Μαύρη ηθοποιός μέχρι σήμερα αδικημένη, η Βαϊόλα Ντέιβις ήταν η νικήτρια στην κατηγορία της Β’ γυναικείας ερμηνείας για την δουλειά της στην δραματική ταινία «Fences» του επίσης υποψήφιου Ντενζέλ Γουόσινγκτον ο οποίος εκτός από σκηνοθέτης είναι και πρωταγωνιστής.

Σ την πλευρά των αντρών, ο Κέισι Αφλεκ, αδελφός του Μπεν Αφλεκ, ήταν ο νικητής για το «Manchester by the sea», ένα μικρό δραματικό φιλμ του Κένεθ Λόνεργκαν όπου ο Αφλεκ υποδύεται έναν άντρα που αναλαμβάνει την κηδεμονία του ανιψιού του όταν ο πατέρας του πεθαίνει. Στους β’ ρόλους, η τύχη εφέτος έλαμψε για τον βρετανό Ααρον Τζόνσον που υποδύθηκε έναν ψυχωτικό βιαστή και δολοφόνο στη ταινία «Νυκτόβια πλάσματα» του Τομ Φορντ που προβάλλεται στην Ελλάδα από την περασμένη Πέμπτη.

Στα κινούμενα σχέδια η «Zootopia» έκλεψε τελικά τη νίκη από το «Τραγούδα!», ενώ στις τηλεοπτικές βραβεύσεις τα πήγε πάρα πολύ καλά η μίνι σειρά «The Night manager» από το ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ: απέσπασε τρία βραβεία για τους ηθοποιούς Τομ

Χίντλεστον (καλύτερου α ανδρικού ρόλου, Ολίβια Κόλμαν (καλύτερου Β γυναικείου ρόλου) και Χιου Λόρι (καλύτερου β ανδρικού ρόλου).