Από μετατραυματικό στρες πάσχει η Lady Gaga, μετά τον βιασμό της στα 19 της, όπως αποκάλυψε η ίδια για πρώτη φορά. «Πάσχω από μία ψυχική ασθένεια. Πάσχω από μετατραυματικό στρες (PTSD), δήλωσε η 30χρονη ποπ τραγουδίστρια κατά τη διάρκεια επίσκεψής της σε καταφύγιο αστέγων ομοφυλόφιλων, η οποία προβλήθηκε από την εκπομπή του NBC Today Show, τη Δευτέρα.

Πριν από δύο χρόνια είχε αποκαλύψει σε ραδιοφωνική της συνέντευξη ότι είχε πέσει θύμα βιασμού στα 19 της.

«Η καλοσύνη με την οποία με περιέβαλαν οι γιατροί αλλά και η οικογένεια και οι φίλοι μου, στα αλήθεια μου έσωσε τη ζωή», είπε η Lady Gaga, η οποία μοίρασε δώρα στους νεαρούς άστεγους. Η διάσημη τραγουδίστρια ότι ο διαλογισμός τη βοηθάει, αν και δίνει μάχη με την ψυχική διαταραχή καθημερινά.

«Αυτά τα παιδιά δεν είναι απλώς άστεγα ή έχουν απλώς ανάγκες. Πολλά από αυτά έχουν περάσει μία τραυματική εμπειρία, έχουν με κάποιον τρόπο δεχτεί απόρριψη. Το δικό μου τραύμα με βοήθησε να καταλάβω το τραύμα των άλλων. Είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίζουμε στα παιδιά που βιώνουν μία τραυματική εμπειρία ή εγκατάλειψη ότι δεν είναι μόνα τους κι ότι τα αγαπάνε. Σε αυτό είμαστε παρέα», δήλωσε στην εκπομπή.

Το Σύνδρομο Μετατραυματικού Στρες (PTSD- Post Traumatic Stress Disorder) είναι μια συναισθηματική διαταραχή που αναπτύσσεται εξαιτίας ενός τρομακτικού γεγονότος (φυσικές καταστροφές, δυστυχήματα, βιασμοί, κακοποίηση, τρομοκρατικές ενέργειες κλπ), το οποίο απείλησε τη ζωή ενός ατόμου ή μιας ομάδας ανθρώπων και το οποίο ξεπερνά τα όρια των συνηθισμένων ανθρώπινων εμπειριών.