παρουσιάσεις



Πρωτόκτιστον Κάλλος


Η Αδελφότης του Ιερού Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου παρουσιάζει το λεύκωμα «Το Πρωτόκτιστον Κάλλος». Μιλούν ο Αρχιμανδρίτης π. Ευδόκιμος Καρακουλάκης, ο αρχιτέκτων αναστηλωτής Πλούταρχος Θεοδωρίδης, η αναπλ. καθηγήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας Μαρία Ευθυμίου και ο Αρχιμανδρίτης π. Ελισσαίος.
Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 19.00, στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Ριζάρη 2 και Βασ. Σοφίας).
Ψυχογιός στην ΕΣΗΕΑ


Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 19.00 ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψυχογιός παρουσιάζει το βιβλίο του «Γευστικές Αναμνήσεις» (Εκδόσεις Επίκεντρο) στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα). Μιλούν οι δημοσιογράφοι Γρηγόρης Μπέκος και Κατερίνα Σχινά. Συντονίζει ο εκδότης Πέτρος Παπασαραντόπουλος.
θέατρο

«Mamma mia!» α λα ελληνικά


Το γνωστό και επιτυχημένο μιούζικαλ με τη μουσική των Αbba «Mamma mia» ανεβαίνει στο θέατρο Ακροπόλ, με ζωντανή ορχήστρα, σε σκηνοθεσία – απόδοση κειμένου και στίχων στα ελληνικά από τη Θέμιδα Μαρσέλλου. Παίζουν: Δέσποινα Βανδή, Ακης Σακελλαρίου κ.ά. Πρεμιέρα την Πέμπτη, στις 21.00.
«Ωραία μου κυρία»


Στο θέατρο Πάνθεον παρουσιάζεται το μιούζικαλ «Ωραία μου κυρία», που βασίζεται στο θεατρικό έργο του Μπέρναρ Σο «Πυγμαλίων», σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα. Παίζουν: Κώστας Κόκλας, Δήμητρα Ματσούκα κ.ά.
Κοντέινερ για την τέχνη


Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται με τον Δήμο Αθηναίων για να συνεχίσει και εφέτος τη δράση με την κινούμενη εγκατάσταση «Κοντέινερ». Σήμερα, στην πλατεία Ομονοίας (12.00-15.00), με τη συμμετοχή των ηθοποιών Βασίλη Ανδρέου, Νίκου Καρδώνη, Μαρίας Σαββίδου, Αρη Τρουπάκη, Αμαλίας Τσεκούρα καθώς και του Στάθη Λιβαθινού. Στις 10-11/12, το Κοντέινερ θα είναι στη Φωκίωνος Νέγρη, μπροστά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Στις 17-18/12, στον Σταθμό του Ηλεκτρικού στο Θησείο και στις 27-28/12 στη Νομική. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.
μουσική
Μάργαρης στον Ιανό


«Nuevo guitar» είναι ο τίτλος της νέας μουσικής παράστασης του βιρτουόζου της κλασικής κιθάρας και συνθέτη Παναγιώτη Μάργαρη, ο οποίος την παρουσιάζει στο καφέ του Βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24, 210 3217 810). Απόψε στις 20.30.
Η ΚΟΑ στο Μέγαρο


Εργα Θεμιστοκλή Μεταξά, Μότσαρτ και Μάλερ παρουσιάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου «Μάλερ ΙΙΙ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στις 9/12, στις 20.30.
Βαλς στο Μέγαρο


Βιεννέζικα βαλς στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα στις 10 και 11 Δεκεμβρίου. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Σάββατο 20.30, Κυριακή 19.00), υπό τη διεύθυνση του βιολονίστα Russel McGregor, η Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble σε βαλς, μελωδικές άριες και διάσημες πόλκες των συνθετών της οικογένειας Στράους.
χορός

«Τοmorrow» από την ΚΣΟΤ


Συνεχίζονται οι παραστάσεις της Hellenic Dance Company της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης με την παράσταση «Tomorrow» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Παρουσιάζονται χορογραφίες των Μάρθα Γκράχαμ, Αντώνη Φωνιαδάκη κ.ά. Ως τις 5/12, στις 20.00.

προβολή
«Αραμπίμ» στην Αλκυονίδα


«Αραμπίμ. Οι ψυχές των αγαλμάτων» είναι ο τίτλος μιας ταινίας για παιδιά που παρουσιάζεται σήμερα Κυριακή στον κινηματογράφο Αλκυονίς (Ιουλιανού 42-46) στις 18.00.
εκδηλώσεις

Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας


Στις 8 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19.00 στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απονέμει το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού στον καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών Πασχάλη Μ. Κιτρομηλίδη. Το έργο του θα παρουσιάσει η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Μαρία Ευθυμίου. Θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Κιτρομηλίδη με τίτλο «Πολιτική Επιστήμη και Δημοκρατική Πολιτεία».
Ημερίδα Ιστορίας


Ημερίδα με θέμα «Το πρόσωπο και το έργο – Βασίλης Παναγιωτόπουλος» οργανώνεται από την εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού & Γενικής Παιδεία της Σχολής Μωραΐτη, την Τετάρτη, στις 18.30 στον Πολυχώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ο ιστορικόςΒασίλης Παναγιωτόπουλος συνομιλεί με τους Γιάννη Βούλγαρη, Λεωνίδα Καλλιβρετάκη και Αλέξη Πολίτη. Συντονίζει η Μικέλα Χαρτουλάρη.
εκθέσεις

Εγκαίνια στους Δελφούς


Με θέμα «Σατιρικές χαρτογραφικές απεικονίσεις πριν και κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου» διοργανώνεται έκθεση από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών και τον Σύλλογο «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών». Εγκαίνια, το Σάββατο (10/12) στις 19.00, στην Αίθουσα Εκθέσεων του θεάτρου Φρύνιχος στους Δελφούς. Θα έχει προηγηθεί συζήτηση (στις 18.00) που θα συντονίσει η Ελένη Αρβελέρ. Διάρκεια ως 31.1.2017.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ