Ορμώμενος από την ανάγκη να οδηγήσει την κλασική κιθάρα σε καινούργια μονοπάτια, να της δώσει νέες σημερινές κατευθύνσεις, ο Παναγιώτης Μάργαρης, διεθνούς φήμης Έλληνας βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας και συνθέτης, την ενώνει μέσα από τις διασκευές του με όλα τα μουσικά είδη. Κάπως έτσι προέκυψε το «Nuevo guitar» όπως τιτλοφορείται η νέα μουσική παράσταση του συνθέτη: μια φρέσκια μουσική πρόταση που παρουσιάζει όλες τις τεχνικές δυνατότητες και τα μαγικά ηχοχρώματα ενός παγκοσμίως αγαπημένου οργάνου, μέσα από την δεξιοτεχνία, την φαντασία, το πάθος και τον αυτοσχεδιασμό του Μάργαρη.
Οι φίλοι αυτής της μουσικής έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον Π. Μάργαρη σε μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων στο καφέ του βιβλιοπωλείου Ιανός στη Σταδίου τις Κυριακές 27 Νοεμβρίου και 4,11,18 Δεκεμβρίου. Θα ακουστούν κομμάτια από τις δισκογραφικές του δουλειές «Duende», «Rock Of My Soul», «Με τη μαγεία της κιθάρας», δικές του συνθέσεις, soundtracks από ιστορικές κινηματογραφικές ταινίες, καθώς και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Θα συμμετέχει η ερμηνεύτρια Ανδριάνα Λυκούρεση, ενώ διακεκριμένοι μουσικοί θα τον συνοδεύσουν ως εξής: Στις 27/11 ο Γιάννης Ζουγανέλης, στις 4/12 ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, στις 11/12 οι μαθητές του Π. Μάργαρη και στις 18/12 ο Χρήστος Λεοντής.
Ο Π. Μάργαρης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε κλασική κιθάρα από το 1984 έως το 2000. Ως συνθέτης έχει ηχογραφήσει τρείς προσωπικούς δίσκους («Στης νύχτας το φως», «Το τραγούδι της πεταλούδας», «Δίχως Πυξίδα») ενώ το 1999 άρχισε να ηχογραφεί υπό τη μορφή κιθαριστικού ντουέτου την πολύ επιτυχημένη δισκογραφική σειρά «Cafe de l’ art» (διασκευές στην κιθάρα αγαπημένων μουσικών και τραγουδιών του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου). Ο τέταρτος δίσκος με τίτλο «Café de l’ art / Cinema» και ο πέμπτος με τίτλο «Café de l’ art / Τσιτσάνης –Βαμβακάρης», απέσπασαν το βραβείο καλύτερου ορχηστρικού δίσκου της χρονιάς στα ετήσια μουσικά βραβεία «Αρίων», ενώ οι συνολικές πωλήσεις της δισκογραφικής αυτής σειράς έχουν ξεπεράσει τα 100.000 αντίτυπα.
Εχει πραγματοποιήσει πάνω από 1500 συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει παίξει δίπλα σε σπουδαίους μουσικούς όπως ο Αλ Ντι Μέολα με ον οποίο το 2011 ηχογράφησε το άλμπουμ «Duende». Τον Ιανουάριο του 2015 κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Με τη μαγεία της κιθάρας» και το 2016 έκανε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, ερμηνεύοντας τα κομμάτια αυτής της δουλειάς.
—————————————————
Είσοδος: 12€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00
IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 – Αθήνα