Η ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία Puzzlemusik συμπληρώνει φέτος τα 10 χρόνια λειτουργίας της. Δέκα χρόνια προσφοράς στην μουσική με κυκλοφορίες άλμπουμ, διοργάνωση συναυλιών και κυρίως μεράκι για δημιουργία. Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται αυτή η γιορτή στον ΙΛΙΟΝ plus με μια σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν συναυλίες των καλλιτεχνών της Puzzlemusik, πάνελ, ανοιχτή συζήτηση, DJ sets, live happenings, προβολές αρχειακού υλικού. Στον χώρο θα υπάρχει και πωλητήριο με cd, βινύλια, t-shirts και αντικείμενα.

Παράλληλα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με δημοσιογράφους, μουσικούς παραγωγούς και στελέχη δισκογραφικών εταιρειών σε μία διαδραστική πλατφόρμα γόνιμης συζήτησης και ανταλλαγής ιδεών, στην οποία η παρέμβαση με ερωτήσεις είναι ευπρόσδεκτη.

Το πρόγραμμα έχεις ως εξής:

Η κορύφωση του event συμπίπτει με την επέτειο της κυκλοφορίας του πρώτου άλμπουμ της Puzzlemusik: 27 Νοεμβρίου 2006

Το πρώτο μέρος του προγράμματος (18.30 ως τις 20.30) περιλαμβάνει:
Ανοιχτή συζήτηση με τον Χρήστο Αλεξόπουλο με θέμα «Η σύγχρονη ελληνική δημιουργία & ο ρόλος των δισκογραφικών στις μέρες μας». Συντονίζει ο Μάκης Μηλάτος (105.5 Στο Κόκκινο και Athens Voice).

Ερωτήσεις, σχετικές με το θέμα μπορούν να υποβληθούν από το κοινό, τόσο κατά την διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης όσο και τις μέρες πριν από αυτή, στο e-mail events.puzzlemusik@gmail.com

DJ set με επιλογές από τον κατάλογο της Puzzlemusik: Δημήτρης Παπασπυρόπουλος

Ακολουθούν LIVE:
20.30 Σωτήρης Δεμπόνος FarWest Mandolinistic Orhestra 21.30 Playground Theory 22.30 Γιάννης Κασέτας group
Θα υπάρξει pre-show live happening: O Κώστας Στεργίου (Misuse) διασκευάζει κομμάτια των Misuse για πιάνο. Ειδική εμφάνιση για τα γενέθλια της Puzzlemusik.

Εμβόλιμα στα παραπάνω θα υπάρχουν σύντομης διάρκειας προβολές αρχειακού υλικού.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.30. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ως τις 20.00. Κατόπιν θα ισχύει εισιτήριο (τόσο για όσους θα έρθουν από τις 20.00 και μετά όσο και για όσους έχουν έρθει από νωρίς. ΙΛΙΟΝ plus, Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα. Τηλ. 210 8824383).

«Ψυχή» της εταιρείας εκτός από τους καλλιτέχνες της είναι και ο συνθέτης Χρήστος Αλεξόπουλος, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από κάθε δραστηριότητα της PuzzleMusiK. Λιλά στο vima.gr για το τι έχει πετύχει όλα αυτά τα χρόνια η δισκογραφική εταιρεία αλλά και για το μέλλον της:

«H Puzzlemusik έχει πετύχει τον αρχικό της σκοπό. Να αποτελεί ένα «σπίτι» μέσα στο οποίο οι καλλιτέχνες που επιθυμούν να έχουν μια πορεία και εξέλιξη σε βάθος χρόνου να μπορούν να δημιουργούν και να διαγράφουν την πορεία τους ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς. Και αυτό να ισχύει τόσο για τους ήδη καταξιωμένους – όταν ξεκινήσαμε την συνεργασία μας – Γιώργο Κοντραφούρη και Μπάμπη Παπαδόπουλο , όσο και για νέους καλλιτέχνες που ξεκινούν τις προσπάθειες τους κάτω από τη στέγη της, όπως ο Γιάννης Κασέτας που ξεκίνησε τη συνεργασία του μαζί μας όντας νεαρός το 2007, ή οι ακόμη νεαρότεροι το 2013 Next Step ή οι Misuse παλαιότερα (που δυστυχώς δεν υφίστανται ως σχήμα πια), ή οι Playground Theory και οι Jane Doe. »


Next Step

Και ο Χρήστος Αλεξόπουλος συνεχίζει: «ανάμεσα σε αυτές τις δύο κατηγορίες υπάρχουν και περιπτώσεις καταξιωμένων session μουσικών που βρίσκουν το πεδίο να αναπτύξουν για πρώτη φορά το προσωπικό καλλιτεχνικό τους όραμα, όπως ο Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης με το Alex Drakos Trio του ή ιδιαίτερες – όσο και δημιουργικές – περιπτώσεις που δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν εύκολα αλλού τη δουλειά τους όπως ο Σωτήρης Δεμπόνος και το ARTéfacts ensemble. Και όλα αυτά χωρίς να αναφερθώ σε παλαιότερες συνεργασίες που σταμάτησαν για ποικίλους λόγους. »


Alex Drakos Trio

Δεν έλειψαν όπως και οι δυσκολίες: «Υπήρξαν μεγάλες δυσκολίες μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια. Αλλά τελικά είμαστε χαρούμενοι, όσο και περήφανοι που διαπιστώνουμε ότι η Puzzlemusik έχει αφήσει το αποτύπωμα της στη σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική πραγματικότητα. Το θέμα είναι ότι τέτοιες προσπάθειες και τέτοια αποτελέσματα – και δεν αναφέρομαι μόνο στο ότι έχουμε καταφέρει στην Puzzlemusik αλλά γενικότερα σε ανάλογους πυρήνες όταν δείχνουν ότι έχουν αντοχή στον χρόνο και συνέπεια – θα πρέπει να καταγράφονται και ιστορικά. Είναι μία ευθύνη αυτό. Κατ’αρχάς δική μας ευθύνη, για αυτό άλλωστε προχωρήσαμε σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, και από εκεί και πέρα και ευθύνη των media φυσικά. »


Μαρία Λατσίνου

Ο συνθέτης εξηγεί για ποιό λόγο έγινε η γιορτή: «Η γιορτή μας, που εξελίσσεται στο ΙΛΙΟΝ plus της Πατησίων και κορυφώνεται αυτήν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, έγινε για μια σειρά λόγων: η επιθυμία μας να γιορτάσουμε, να καταγράψουμε ιστορικά την μέχρι στιγμής πορεία μας αλλά και το που βρισκόμαστε τώρα, και βεβαίως – είναι και αυτό πολύ σημαντικό – για να κάνουμε μία αποτίμηση για το πως θα προχωρήσουμε στη συνέχεια.
Η κατεύθυνση για αυτό το τελευταίο θα οριστεί αφού ολοκληρωθεί η όλη διοργάνωση και βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα. Προς το παρόν, και μέχρι και αυτήν την Κυριακή γιορτάζουμε! Και ελπίζουμε να σας δούμε εκεί. Για το «από εδώ και πέρα» θα δούμε κατόπιν. »


Το Baby trio του Γιώργου Κοντραφούρη με τον σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη