O σκηνοθέτηs και παραγωγόs Τίμων Κουλμάσηs αναλαμβάνει καθήκοντα εκπροσώπου της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό ταμείο Eurimages, όπως αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κατά την τελευταία του συνεδρίαση.
Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΚ λέει ότι το Δ.Σ. επεσήμανε την θετική προσφορά του προηγούμενου εθνικού εκπροσώπου κ. Αλέξη Γρίβα καθώς και του επί σειρά ετών αναπληρωτή εκπροσώπου κυρίου Γιάννη Ηλιόπουλου. Ωστόσο τονίστηκε η γενικότερη ανάγκη ανανέωσης σε επίπεδο προσώπων σε θέσεις αυξημένης ευθύνης όπως αυτή του εκπροσώπου στο Eurimages.
Ο Τίμων Κουλμάσης γεννήθηκε στη Γερμανία το 1961 και μετά τις σπουδές Ιστορίας και Φιλοσοφίας στη Γερμανία και στη Γαλλία εργάζεται ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος στο Παρίσι και στην Αθήνα. Ανάμεσα στις ταινίες του, οι «Πριν τη νύχτα», «Δρόμοι του ρεμπέρικου» και «Ulrike Marie Meinhfof».
Εχει επίσης εργαστεί ως αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Ντοκιμαντέρ LUSSAS (MASTER II, Πανεπιστήμιο GRENOBLE III), προσκεκλημένος καθηγητής για σεμινάρια στο τμήμα σεναρίου στην FÉMIS (École nationale supérieure des métiers de l’image et du son) και διδάσκει δημιουργικό ντοκιμαντέρ στην ‘École Supérieure d’Études Cinématographiques στο Παρίσι.
Από το 1995 μέχρι το 2013 έχει διατελέσει μέλος τεσσάρων επιτροπών ενίσχυσης συγγραφής σεναρίου και χρηματοδότησης ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου. Από το 2016 είναι μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.