θέατρο



«Το ψωμί» στη σκηνή


Το έργο των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη «Το ψωμί της Νινευί» κάνει πρεμιέρα αύριο, Δευτέρα, στο Φουαγέ Α’ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά. Παραστάσεις κάθε Σάββατο (21.00), Κυριακή (19.00), Δευτέρα και Τρίτη (20.30). Ως 26/2/2017.
Ερχεται ο «Ρομπέρτο Τσούκο»


Το έργο του γάλλου συγγραφέα Μπερνάρ-Μαρί Κολτές «Ρομπέρτο Τσούκο» ανεβαίνει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν σε σκηνοθεσία, εικαστική επιμέλεια και βίντεο της Αντζελας Μπρούσκου. Παίζουν: Αντρέας Αντωνιάδης, Παρθενόπη Μπουζούρη κ.α. Πρεμιέρα αύριο, Δευτέρα, στις 21.15. Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη (21.15).
«Ριχάρδος Β’» στις Ροές


Βασισμένη στο έργο του Σαίξπηρ «Ριχάρδος Β’» είναι η ομώνυμη παράσταση που σκηνοθετεί η Εφη Μπίρμπα με τον Αρη Σερβετάλη στον επώνυμο ρόλο. Από την Παρασκευή στο θέατρο Ροές. Παραστάσεις από Τετάρτη ως Κυριακή στις 21.00.
«Χασίς» στο Θησείον


Ο Ακύλλας Καραζήσης παρουσιάζει το καινούργιο έργο του με τον τίτλο «Χασίς», που είναι εμπνευσμένο από κείμενα των Bάλτερ Μπένγιαμιν, Ηλία Πετρόπουλο, Αλεν Γκίνσμπεργκ και Οσκαρ Σμιτς. Στο θέατρο Θησείο, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, ως τις 31/1/2017.
Ισπανικό… «Παζάρι»


Το έργο του ισπανού συγγραφέα Νταβίντ Πλανέλ «Το παζάρι» ανεβαίνει στον πολυχώρο τέχνης «Αλεξάνδρεια» σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία του Νίκου Γκεσούλη. Παίζουν: Βασίλης Βλάχος, Σάκης Σιούτης, Αντώνης Γουγής. Πρεμιέρα, απόψε, Κυριακή στις 19.00. Παραστάσεις κάθε Δευτέρα (20.30) και Κυριακή (19.00).
Μια «Ιδέα» στο Αλφα


«Το δένδρο του Οιδίποδα» ανεβαίνει αύριο από την ομάδα «Ιδέα» στο θέατρο Αλφα. Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης. Παίζουν: Κώστας Γάκης, Μυρτώ Γκόνη κ.α. Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη (21.00).
έκθεση

Εγκαίνια στην Bernier


Την πρώτη ατομική έκθεση του αμερικανού εικαστικού – σκηνοθέτη Kahlil Joseph εγκαινιάζει η γκαλερί Bernier/Eliades την Πέμπτη (24/11), στις 20.00. H γκαλερί είναι ανοιχτά Τρίτη – Παρασκευή 10.30 – 18.30. Σάββατο 12.00 – 16.00.
Το καμαρίνι


Συνεχίζεται στην γκαλερί Αργώ (Νεοφύτου Σούκα 4, Κολωνάκι) η έκθεση σκηνογραφιών «Το καμαρίνι», με την οποία ο εικαστικός Πέτρος Ζουμπουλάκης τιμά το ζεύγος Δημήτρη Μυράτ – Βούλας Ζουμπουλάκη.
εκδηλώσεις

Η Μάρω Δούκα στον Πειραιά


«Η ζωή μου όλη» με τη Μάρω Δούκα. Ο Θανάσης Νιάρχος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τη συγγραφέα της γενιάς του ’70. Αύριο, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στις 19.00.
Με αφορμή μια έκθεση


Με αφορμή την έκθεση ζωγραφικής του Χρόνη Μπότσογλου «Απέναντι του βουνού» το Μορφωτικό Ιδρυμα της Τράπεζας της Ελλάδος οργανώνει συζήτηση με θέμα την «Ιδέα του ελληνικού τοπίου». Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016, στις 19.30, στο Μέγαρο Εϋνάρδου (Αγ. Κωνσταντίνου 20, δίπλα στο Εθνικό Θέατρο).
συναυλία

Μάντζαρος στον Αλιμο


Η Φιλαρµόνια Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει αφιέρωµα στον γενάρχη της Νεοελληνικής Εντεχνης Μουσικής, τον κερκυραίο συνθέτη Νικόλαο Χαλικιόπουλο Μάντζαρο την Κυριακή, 20 Νοεµβρίου στις 20.30 στον Χώρο Τέχνης και Πολιτισµού «Αρτεµις» (Πυθαγόρα 8, Αλιµος).
βιβλιοπαρουσίαση

Φρόιντ και δυστυχία


Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Ο πολιτισμός, πηγή δυστυχίας» του Σίγκμουντ Φρόιντ διοργανώνεται παρουσίαση και συζήτηση με ομιλητές τη Φωτεινή Τσαλίκογλου, τον Νίκο Σιδέρη και την Ξένια Κουναλάκη. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Νίκος Αλεξίου. Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 19.00 στο θέατρο της Σχολής Μωραΐτη. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ινστιτούτο ΟSD Ελλάδας, τη Σχολή Μωραΐτη και τις εκδόσεις Μίνωας.
Περιβάλλον –αγωγή και εκπαίδευση


Tο βιβλίο του καθηγητή περιβαλλοντικών επιστημών δρος Αρτέμη Μ. Αθανασάκη «Περιβάλλον –αγωγή και εκπαίδευση» (Liberal Books) παρουσιάζεται την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 19.00 στο Aegean College (Πανεπιστημίου 17).
αρχιτεκτονική

Σύνθετη σκέψη


Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Νίκης 4) θα αναπτυχθούν διαλέξεις με γενικό θέμα «Η συνθετική σκέψη στην Ελληνική Αρχιτεκτονική». Ωρα έναρξης: 19.00.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ