Εορταστική εκδήλωση για τα 35 χρόνια από την ίδρυσή της διοργανώνει η Εταιρεία Συγγραφέων την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, στις 19.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο).
Στην ίδια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί η απονομή των λογοτεχνικών της βραβείων (βραβείο «Διδώ Σωτηρίου», βραβείο «Δαίδαλος», βραβείο «Γιάννη Βαρβέρη» για πρωτοεμφανιζόμενο ποιητή, βραβείο «Μένη Κουμανταρέα» για πρωτοεμφανιζόμενο μυθιστοριογράφο), η υποδοχή των νέων της μελών, καθώς και η παρουσίαση του νέου ιστότοπου (www.authors.gr), του e-book «Greek Writers Today» (Πατάκης), του ημερολογίου 2017 «Πολλαπλές Αρχαιότητες» (Πατάκης)και του συλλογικού τόμου με κείμενα μελών της Εταιρείας Συγγραφέων«Πάθη στη Λογοτεχνία» (Καστανιώτης).
Τα βραβεία θα απονείμουν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο Πρόεδρος του ΟΣΔΕΛ Αντώνης Καρατζάς, η Αλίκη Βαρβέρη και ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Γιώργος Χουλιάρας. Την παρουσίαση των βραβεύσεων θα κάνει η Γενική Γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων Αγγελική Στρατηγοπούλου.
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Δημήτρης Καλοκύρης και οι πρώην πρόεδροι Θανάσης Βαλτινός, Βασίλης Βασιλικός και Αλέξης Ζήρας.
Για τις νέες εκδόσεις της Εταιρείας Συγγραφέων Greek Writers Today (e-book), και Πολλαπλές Αρχαιότητες (Ημερολόγιο 2017), και τα δύο από τις Εκδόσεις Πατάκη, θα μιλήσουν ο Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Δημήτρης Καλοκύρης, η εκδότρια Άννα Πατάκη και ο επιμελητής του Ημερολογίου Δημήτρης Χουλιαράκης, και για τον συλλογικό τόμο Πάθη στη Λογοτεχνία (εκδόσεις Καστανιώτη) θα μιλήσουν ο υπεύθυνος Ελληνικής Λογοτεχνίας των εκδόσεων Καστανιώτη Δημήτρης Ποσάντζης και η επιμελήτρια του τόμου Ηρώ Νικοπούλου.
Για τον Ζήση Σαρίκα (βραβείο «Διδώ Σωτηρίου») θα μιλήσει ο καθηγητής Φιλοσοφίας στο ΑΠΘ και συγγραφέας Βασίλης Κάλφας, και για τον Κωνσταντίνο Σπ. Στάικο (βραβείο «Δαίδαλος») ο ακαδημαϊκός, ομότιμος καθηγητής και επίτιμο μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων Άγγελος Δεληβορριάς.
Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική με το σαξόφωνο τουΑδάμ Δόγκα, στο τέλος θα παρατεθεί κοκτέιλ.
Τα γλυπτά των βραβείων «Διδώ Σωτηρίου» και «Δαίδαλος» έχουν φιλοτεχνηθεί από τη συγγραφέα και εικαστικό Ηρώ Νικοπούλου.
Χορηγοί της Εταιρείας Συγγραφέων είναι ο ΟΣΔΕΛ, τα ΙδρύματαΚώστα & Ελένης Ουράνη και Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών και τα Ελληνικά Πετρέλαια.