Είναι ηθοποιός, είναι σκηνοθέτης, τραγουδά, γράφει μουσική. Και τώρα, ο Ρένος Χαραλαμπίδης γίνεται κομπέρ μια δικής του παράστασης μέσω της οποίας παρουσιάζει την ποικιλία των προσωπικοτήτων του. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Χαραλαμπίδης θα γιορτάσει τα 25 χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.
Μια μουσική παράσταση λοιπόν, που θα ανεβεί στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο –Up Stage και στην οποία ο Ρένος Χαραλαμπίδης άλλοτε αφηγείται ιστορίες και άλλοτε προσκαλεί τον θεατή σε ένα παράξενο, εξωτικό μουσικό ταξίδι. Ο Ρένος τραγουδά, ο Ρένος σκηνοθετεί όνειρα και αναπάντεχες στιγμές, ο Ρένος σαρκάζει το παρόν και νοσταλγεί το μέλλον.
Στο ύφος μιας live ραδιοφωνικής εκπομπής, σύντομα σχόλια και αφηγήσεις εναλλάσσονται με τραγούδια από τον Διονύση Σαββόπουλο μέχρι τον Αττίκ και από τον Μπομπ Ντίλαν της προ Νομπέλ εποχής έως τον Σταύρο Ξαρχάκο.
Δεν θα λείψουν οι ραδιοφωνικές του επιτυχίες, τα τραγούδια από τις ταινίες του, από θεατρικές παραστάσεις, αλλά και οι δικές του συνθέσεις. Ο απολογισμός ενός πολυκαλλιτέχνη αλλά και μια διακριτική ματιά στη γενιά του 1990.
Τα ’90ς άλλωστε είναι η εποχή που ο Χαραλαμπίδης άνθησε. Αυτοδίδακτος καλλιτέχνης σε ό,τι έχει κάνει μέχρι σήμερα, ο Χαραλαμπίδης είναι σκηνοθέτης αρκετών ταινιών όπως οι «No budget story», «Καρδιά του κτήνους» και «Τέσσερα μαύρα κοστούμια» (στις οποίες και πρωταγωνιστεί).
Στις αρχές του 2016 κέρδισε αρκετό κόσμο με το τραγούδι του «Μυστικός κήπος» που κυκλοφόρησε από τη MINOS-EMI (το πρώτο μιας συλλογής που μπορεί και να ξαφνιάσει όλους όσοι ξέρουν καλά τον Χαραλαμπίδη, ή μάλλον όσους νόμιζαν ότι τον ήξεραν, αλλά φαίνεται όχι και τόσο καλά όσο πίστευαν).
Τον Χαραλαμπίδη συνοδεύει «Το πλήρωμα του χρόνου», μια ευφάνταστη ορχήστρα δεξιοτεχνών, με τη μουσική επιμέλεια του ενορχηστρωτή και κιθαρίστα Ηλία Κατελάνου. Στο μπάσο ο Δημήτρης Φροσύνης, στο πιάνο και στα keyboards ο Γιώργος Δελλής και στα ντραμς ο Θάνος Χατζηαναγνώστου. Μαζί τους η τραγουδίστρια της τζαζ Δώρα Τσίγκα που θεωρείται νέα αποκάλυψη στον χώρο.
Η παράσταση θα έχει και σινεφίλ χροιά αφού πριν από την έναρξή της θα προβάλλεται η πιο αγαπησιάρικη ίσως ταινία του Χαραλαμπίδη, τα «Φτηνά τσιγάρα».
«Ενας από τους λόγους για τους οποίους αποφάσισα να κάνω αυτή την ταινία ήταν επειδή ήθελα να «υπερασπισθώ» την Αθήνα, την πόλη μου, την οποία όλοι, κάθε μέρα, βρίζουν» είχε πει στο «Βήμα» ο Χαραλαμπίδης για την ελληνική πρωτεύουσα, την κρυφή-φανερή πρωταγωνίστρια της δεύτερης ταινίας του.
«Η Αθήνα θεωρείται πόλη αντιερωτική, δυσλειτουργική, αντικινηματογραφική, γενικώς πόλη ταλαιπωρίας. Ισως κι εγώ να το πίστευα κάποτε. Ταξιδεύοντας όμως σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο με την προηγούμενη ταινία μου, το «Νο Budget Story», και γνωρίζοντας από κοντά πολλές άλλες μητροπόλεις εκτίμησα περισσότερο την Αθήνα.

Συνειδητοποίησα επίσης ότι δεν υπάρχει μητρόπολη στον κόσμο που να μην είναι θύμα ταλαιπωρίας. Στο Παρίσι, ας πούμε, το τράφικ είναι δεκαπλάσιο από αυτό της Αθήνας…».

πότε & πού:

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage, Παρασκευή 18 και Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, τηλ. 210 9315.600

HeliosPlus