Η Ελένη Ράντου επιστρέφει στη θεατρική της στέγη, το θέατρο Διάνα στην οδό Ιπποκράτους με συνοδοιπόρο της τον σκηνοθέτη Στμάτη Φασουλή: Μαζί θα παρουσιάσουν το, προ τριετίας γραμμένο, αγγλικό έργο «Για μια ανάσα…» («Ηow to hold your breath») της Ζίνι Χάρις. Το έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα πρωτοπαρουσιάστηκε στο Royal Court στο Λονδίνο.
Πρόκειται για μια σύγχρονη οδύσσεια επιβίωσης, μια οδύσσεια δύο γυναικών, που η ζωή τους μετατρέπεται σε ένα απροσδόκητο θρίλερ, αναζητώντας, τι άλλο, την Ιθάκη τους.

«Φαινομενικά είναι μια ερωτική ιστορία με σασπένς. Ολη η ουσία του έργου βρίσκεται στο πολιτικό της υπόβαθρο, χωρίς ωστόσο να μετατρέπεται σε μανιφέστο», σχολιάζει ο Σταμάτης Φασουλής που βυθίστηκε μαζί με τον θίασο σε αυτή την περιπέτεια.
«Είναι ένα έργο που σε στοιχειώνει, ζόρικο, με μια δύναμη που λειτουργεί στο υποσυνείδητο. Μια κραυγή αγωνίας και διαμαρτυρίας μαζί», προσθέτει η Ελένη Ράντου, που το μετέφρασε και το απέδωσε στα ελληνικά. Στον ρόλο της αδελφής της η Ελένη Ουζουνίδου που μετά την μεγάλη επιτυχία της «Σταματίας», συναντά έναν καινούργιο θεατρικό κόσμο στο Διάνα.
H TAYTOTHTA THΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Απόδοση Κειμένου: Ελένη Ράντου
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη
Βοηθός Σκηνογράφου: Δήμητρα Χίου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κίνηση: Χρήστος Παπαδόπουλος
Μουσική: Ναλίσσα Γκρήν
Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Ματζιάρης
Παίζουν: Ελένη Ράντου, Ελένη Ουζουνίδου, Αντώνης Καρυστινός, Μελέτης Ηλίας, Κρίς Ραντάνοφ, Γιώργος Ματζιάρης
ΠΟΤΕ & ΠΟΥ
Θέατρο Διάνα
Πρμιέρα την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 21.00
Παραστάσεις: Τετάρτη & Πέμπτη (20.00), Παρασκευή & Σάββατο (21.00), Κυριακή (19.30).
***Η γενική δοκιμή της Τετάρτης (2/11) θα είναι ανοιχτή για το κοινό (είσοδος 10 ευρώ), με σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις 210 3626596.