«Back to the roots» για το Half Note. Το ιστορικό τζαζ κλαμπ του Μετς συνεχίζει τη λειτουργία του ρίχνοντας, όπως και στο παρελθόν, το βάρος στη μετάκληση ξένων ονομάτων. Αυτό δεν σημαίνει ότι γυρίζει την πλάτη του στα ελληνικά σχήματα, εφόσον στο πρόγραμμά του έως τον Δεκέμβριο θα υπάρξουν και βραδιές με εγχώριους μουσικούς. Το Half Note διατηρεί την πολιτική του εναλλασσόμενου προγράμματος, όπου, ανάμεσα στα άλλα, το πρόγραμμά του περιλαμβάνει αφιερώματα σε τζαζ δημιουργούς, σουίνγκ βραδιές, μπλουζ αλλά και τανγκό.
Εως και τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου το κουαρτέτο του σαξοφωνίστα Craig Handy και του πιανίστα Kirk Lightsey, με τον Nicola Sabato και τον John Betch, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη μουσική και τον θρύλο του σαξοφωνίστα Dexter Gordon. Από τα σημαντικότερα –αν όχι το σημαντικότερο –τενόρο σαξόφωνο της εποχής του bebop και του post-bop.

Ο Greg Handy θεωρείται από τα κορυφαία σύγχρονα σαξόφωνα. Στην ταινία του Robert Altman «Kansas City» o Handy έπαιξε τον ρόλο του Coleman Hawkins, ενώ υπήρξε μουσικός διευθυντής της Mingus Big Band για μεγάλο χρονικό διάστημα τα τελευταία 20 χρόνια, παραμένοντας από τους σημαντικότερους leaders του καιρού μας.

Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς, με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται για πρώτη φορά με το τρίο του στη σκηνή του Half Note. Για τρεις συνεχόμενες Τρίτες, στις 18, 25 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου, μαζί με τον Κώστα Κωνσταντίνου στο κοντραμπάσο και τον Βασίλη Ποδαρά στα ντραμς, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με πρωτότυπες συνθέσεις του Αναδολή, καθώς και διασκευές γνωστών jazz standards.
Με τη μουσική τους πρόταση να συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία και να δημιουργεί ζεστή και χιουμοριστική ατμόσφαιρα, ο Αργύρης Μπακιρτζής και η παρέα του συναντούν ξανά το φανατικό τους κοινό στην πρώτη τους «χειμερινή κολύμβηση» της νέας σεζόν, από τις 28 ως και τις 31 Οκτωβρίου. Ο λόγος φυσικά για τους Χειμερινούς Κολυμβητές σε ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης.
Non-stop χορευτικό mood swing και ιδιαίτερη electro και jazz γοητεία χαρακτηρίζουν τη μουσική των The Electric Swing Circus, του εκρηκτικού βρετανικού συγκροτήματος που θα εμφανισθεί από τις 4 ως και τις 7 Νοεμβρίου. Μουσικές που αναμειγνύουν το κλασικό swing & stomp των ’20s και ’30s με vintage μελωδίες και breakbeat ρυθμούς.
Ιστορικό γκρουπ, πρωτοπόρο στην ανάπτυξη της διεθνικής jazz, με κλασικές μείξεις και διαρκώς ανοιχτούς καλλιτεχνικούς ορίζοντες, οι Oregon έρχονται στην Αθήνα για τέσσερις μοναδικές εμφανίσεις στη σκηνή του Club, από το Σάββατο 12 ως και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου.
Το πρόγραμμα συνεχίζεται με την πριγκίπισσα του rockin blues Sharrie Williams και του συγκροτήματός της από τις 18 έως τις 21 Νοεμβρίου, ακολουθούν τέσσερις βραδιές τανγκό (25, 26, 27, 28/11) από τους Julia Gorin – Jonatan Baez και την ορχήστρα Pasional ενώ στις 2, 3, 4, 5 Δεκεμβρίου εμφανίζεται ο Fred Wesley με τους μουσικούς του. Μάγος του φανκ, συνεργάτης του James Brown, ξέρει όσο κανένας άλλο τι σημαίνει groovy.
πότε & πού:

HALF NOTE JAZZ CLUB Τριβωνιανού 17, Μετς Προπώληση: www.viva.gr, www.artinfo.gr Καταστήματα: Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 www.halfnote.gr, www.facebook.com/halfnote.gr

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ