θέατρο



«Battlefield» από τον Πίτερ Μπρουκ


Τέσσερις παραστάσεις στην Αθήνα θα δώσει η πρόσφατη παραγωγή του Πίτερ Μπρουκ με τον τίτλο «Battlefield», στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου. Από Δευτέρα ως και Πέμπτη στις 21.00. Την Τετάρτη θα δοθεί και μία απογευματινή τις 18.00.
Μια Τσάπλιν στο Παλλάς


Το «Αόρατο Τσίρκο» της Βικτόρια Τσάπλιν και του Ζαν-Μπατίστ Τιερέ έρχεται στην Αθήνα για σειρά παραστάσεων στο Παλλάς. Από την Πέμπτη ως το Σάββατο στις 20.30 και την Κυριακή (23/10) στις 17.30.
«Δεύτερη φωνή» στην Αποθήκη


Aρχισαν οι παραστάσεις του καινούργιου έργου των Θανάση Παπαθανασίου – Μιχάλη Ρέππα σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, στο θέατρο Αποθήκη. Παίζουν: Νένα Μεντή, Δανάη Σκιάδη, Γιώργος Ζιόβας, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Δημήτρης Σαμόλης, Γιώργος Κατσής. Σκηνικά Αθανασία Σμαραγδή, κοστούμια Ιωάννα Τσάμη, μουσική Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και φωτισμοί Αλέξανδρος Αλεξάνδρου. Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 20.00, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00 και κάθε Σάββατο στις 18.00 και 21.00.
Πρεμιέρα στο Εθνικό


Με τη «Δωδέκατη Νύχτα» ή «Ο,τι προαιρείσθε» (περ. 1601-2) του Ουίλιαμ Σαίξπηρ ανοίγει η Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Η παράσταση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά ανεβαίνει σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου, σκηνικά Κλειώς Μπομπότη και κοστούμια Ιωάννας Τσάμη. Μουσική Δημήτρης Καμαρωτός. Παίζουν: Γιώργος Χρυσοστόμου, Εύη Σαουλίδου, Εμιλυ Κολιανδρή, Νίκος Χατζόπουλος, Αρης Μπαλής, Μιχάλης Σαράντης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης κ.ά. Πρεμιέρα την Πέμπτη στις 20.00. Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (20.00) και Κυριακή στις 19.00.
«Σιχτίρ ευρώ…» ξανά στο Τέχνης


Ο επιτυχημένος μονόλογος του Βασίλη Παπαβασιλείου «Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι» επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου. Στις 17-18/10 και στις 24-25/10. Στις 21.00.
«Mάνα Κουράγιο» στο ΚΘΒΕ


Το θεατρικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Μάνα Κουράγιο» ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Μετάφραση Γιώργος Δεπάστας, σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς. Πρεμιέρα την Πέμπτη, στις 21.00, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Τα «Καπνά…» από το Αγρίνιο


Ξεκίνησαν οι παραστάσεις του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου με το έργο «Από πρώτο χέρι –Μια παράσταση για τα καπνά», σε σκηνοθεσία της Γεωργίας Μαυραγάνη. Μετά από μια σειρά παρουσιάσεων με μεγάλη επιτυχία στο Αγρίνιο, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη παίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο θέατρο Θησείον, στις 19.00. Παίζουν: Κατερίνα Καραδήμα, Μαντώ Κεραμυδά, Δανάη Σπηλιώτη. Ως τις 3/12.
κλασική μουσική

Η Φιλαρμονική του Βερολίνου στο Μέγαρο


Μία και μοναδική συναυλία δίνει η περίφημη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου υπό τον Τουγκάν Σοχίεφ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη Ραψωδία σε ένα θέμα του Παγκανίνι για πιάνο και ορχήστρα του Ραχμάνινοφ (σολίστ ο Νικολάι Λουγκάνσκι), τον Καταραμένο Κυνηγό του Σ. Φρανκ και τη Σεχραζάτ του Ρίμσκι-Κόρσακοφ. Στις 16/10 στις 20.30 (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης).
οπερέτα

Ο «Βαφτιστικός» στη Λυρική


Η δημοφιλής οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός» επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Μουσική διεύθυνση Γιώργος Αραβίδης – Ανδρέας Πυλαρινός, σκηνοθεσία Σίμος Κακάλας, σκηνικό Αντώνης Δαγκλίδης, κοστούμια Κλαιρ Μπρέισουελ. Ερμηνεύουν: Γεωργία Ηλιοπούλου, Διαμάντη Κριτσωτάκη, Δημήτρης Πακσόγλου, Σταμάτης Μπερής κ.ά. Στις 21, 22, 23, 26, 30/10 και 2, 6 /11, στο θέατρο Ολύμπια (Ακαδημίας 59).
κινηματογράφος

Ρωσία και αθλητισμός


Συνεχίζονται ως το Σάββατο 22 Οκτωβρίου οι προβολές ρωσικών αθλητικών ταινιών στον κινηματογράφο «Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης. Είσοδος ελεύθερη.
εκδηλώσεις

Open Day στη Βιβλιοθήκη


Η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος ανοίγει τις πόρτες της στο ευρύ κοινό σε Open Day την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, από τις 9.00 ως τις 15.30. Θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στους χώρους και στα βιβλιοστάσιά της στις 12.00, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση library@bankofgreece.gr.
Σεμινάριο χαρακτικής


Το εργαστήριο του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini-Σιατερλή (Βαφειοχωρίου 78, Πολύγωνο) αφιερώνει κάθε Τετάρτη (ώρα 17.30 – 21.00) σε σεμινάρια αλλά και σε ιδιαίτερα μαθήματα εκμάθησης και άσκησης στις τεχνικές διαδικασίας της χαρακτικής. Πληροφορίες στα τηλ. 210 3303.436 και 6938786293 ή info@athens-printmaking.com.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ