Έξι μήνες μετά τον ξαφνικό θάνατο του Prince, οι λάτρεις της μουσικής του μπορούν επιτέλους να του αποτίσουν φόρο τιμής την Πέμπτη με τη συναυλία που θα δοθεί στη γενέτειρά του, τη Μινεσότα. Στη συναυλία μετέχουν πολλοί τραγουδιστές με πρώτο τον Στίβι Γουόντερ.

Η συναυλία θα δοθεί σε υπαίθριο χώρο 20.000 θέσεων στο Σεντ Πολ.

Η οικογένεια του τραγουδιστή έχει ξεκαθαρίσει αυτή θα είναι η μοναδική συναυλία-φόρος τιμής στο ίνδαλμα της ποπ.

Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν προ πολλού. Οι τιμές τους άρχιζαν από 20 δολάρια, καθώς οι διοργανωτές ήθελαν να προσελκύσουν θαυμαστές του Prince από την περιοχή του. Οι λάτρεις του «Purple One» κλήθηκαν να προσέλθουν πολύ πριν ανοίξουν οι πύλες για τη γιορτή αυτή.

Η συναυλία οργανώνεται ακριβώς μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα για το κοινό (περιορισμένο επί του παρόντος) του μυθικού συγκροτήματος Paisley Park, έκτασης 5.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου ο τραγουδιστής ζούσε και είχε στούντιο ηχογράφησης.

Συγκλόνισε στις 21 Απριλίου ο αιφνίδιος θάνατος του 57χρονου Πρινς Ρότζερς Νέλσον από υπερβολική δόση φαρμάκων. Η ταφή του έγινε σε στενό κύκλο μερικές ημέρες αργότερα, ενώ μέχρι σήμερα δεν έγινε κάποια τελετή ως φόρος τιμής προς αυτόν.

«Η οικογένεια νιώθει μεγάλη ικανοποίηση που δίνεται η ευκαιρία στον κόσμο να συμμετέχει σε αυτόν τον φόρο τιμής στον αδελφό μας Prince» είχε δηλώσει η ετεροθαλής αδελφή του Σάρον Νέλσον μόλις ανακοινώθηκε η ημερομηνία της συναυλίας.

Ο Στίβι Γουόντερ, τον οποίο ο Prince θεωρούσε πρότυπο παρά τα διαφορετικά τους στιλ, και η σταρ της ποπ Κριστίνα Αγκιλέρα θα είναι στη σκηνή από τις 19:30 τοπική ώρα (03:30 ώρα Ελλάδας της Παρασκευής).

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα μετάσχουν στη συναυλία, πολλοί είχαν προσωπικές σχέσεις με τον Prince, όπως η «βασίλισσα της funk» Chaka Khan ή ο Μόρις Ντέι, ο οποίος μεγάλωσε στη Μινεάπολη μαζί με τον Πρινς και υποδύθηκε τον αντίζηλό του στη μουσική ταινία «Purple Rain» το 1984.

Η πρώην σύζυγος του Prince, η Μάιτε Γκαρσία, θα είναι επίσης εκεί. Χορεύτρια και χορογράφος είχε μαζί με τον τραγουδιστή ένα αγοράκι το οποίο πέθανε μια εβδομάδα μετά τη γέννησή του το 1996 από σπάνια ασθένεια.

Η Ανα Μούρα, μορφή του fado, θα είναι και αυτή στη συναυλία. Ο Prince ήταν λάτρης αυτού του είδους μουσικής και την είχε πάρει κοντά του δίνοντας ώθηση στην καριέρα της.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι επίσης εξαιρετικό, από τον 23χρονο τραγουδιστή της ποπ Τόρι Κέλι, τον τραγουδιστή και παραγωγό του R&B Bilal έως την 58χρονη βετεράνο της funk Ανίτα Μπέικερ.

Δύο συγκροτήματα που συνόδευαν τον Prince κατά τη διάρκεια της καριέρας του, οι New Power Generation και οι 3rdEyeGirl θα παίξουν όλα τα είδη μουσικής.

Ωστόσο, οι μουσικόφιλοι θα λυπηθούν που δεν θα δουν την τραγουδίστρια Sheila E, η οποία παραμείνει απόψε κοντά στη Νέα Υόρκη όπου θα τραγουδήσει σε εκδήλωση μαζί με τον βραζιλιάνο καλλιτέχνη Σέρτζιο Μέντες.

Οι προετοιμασίες για τη συναυλία ήταν αρκετά ασαφείς. Αρχικά η αδελφή του Prince, η Τάικα Νέλσον, είχε πει ότι η συναυλία θα δινόταν μέσα στο US Bank Stadium της Μινεάπολης, χωρητικότητας 66.000 θέσεων, όπου παίζει συνήθως τοπική ομάδα του αμερικανικού ποδοσφαίρου Minnesota Vikings.

Ωστόσο η οικογένεια στράφηκε τελικά σε ένα μικρότερο χώρο, το XCel Energy Center του Σεντ Πολ, το γήπεδο της τοπικής ομάδας χόκεϊ Minnesota Wild, εκεί όπου ο Prince είχε δώσει τρεις συναυλίες των οποίων τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί ήδη από την προπώλησή της σε μια περιοδεία που είχε συναρπάσει το 2004.