Στον συγγραφέα, μεταφραστή και επιμελητή εκδόσεων Ζήση Σαρίκα και στον αρχιτέκτονα και ιστορικό του βιβλίου Κωσταντίνο Σπ. Στάικο απονέμονται εφέτος, με ομόφωνη απόφαση, τα βραβεία «Διδώ Σωτηρίου» και «Δαίδαλος» της Εταιρείας Συγγραφέων.
Η Εταιρεία Συγγραφέων ανακοίνωσε επίσης τις βραχείες λίστες για τα βραβεία «Γιάννη Βαρβέρη» και «Μένη Κουμανταρέα» που έχει θεσπίσει με στόχο την ανάδειξη πρωτοεμφανιζόμενων ποιητών και μυθιστοριογράφων αντίστοιχα.
ΒΡΑΒΕΙΟ «ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΡΒΕΡΗ», ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ:
Ένο Αγκόλλι, Ποιητικό αίτιο, εκδόσεις Εντευκτηρίου
Μαρία Θ. Αρχιμανδρίτη, Η μοναξιά της καμπύλης, εκδόσεις Κέδρος
Μαίρη Κλιγκάτση, Πλευρικά, εκδόσεις Γαβριηλίδης
Χρήστος Κολτσίδας, Τα ορεινά, εκδόσεις Μελάνι
Κωνσταντίνα Κορρυβάντη, Μυθογονία, εκδόσεις Μανδραγόρας
Γιάννης Κοτσιφός, Ο πειρασμός της γραφής, εκδόσεις Μελάνι
Δάφνη Φαντριδάκη, Ακίδες, εκδόσεις Μανδραγόρας
Η επιλογή των ποιητών που περιλαμβάνονται στον βραχύ κατάλογο αποφασίστηκε ομόφωνα στις 11 Απριλίου από την τριμελή επιτροπή που έχει συστήσει η Εταιρεία Συγγραφέων και η οποία απαρτιζόταν από τους ποιητές και κριτικούς Νίκο Λάζαρη και Νίκο Δαββέτα και τον ποιητή και μεταφραστή Ερρίκο Μπελιέ, ο οποίος απεβίωσε στις 19 Απριλίου.
ΒΡΑΒΕΙΟ «ΜΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑ», ΒΡΑΧΕΙΑ ΛΙΣΤΑ
Δώρος Αντωνιάδης,Στο μάτι του ταύρου, εκδόσεις Καστανιώτης
Βασιλεία Γεωργίου,Η έκτη μέρα, εκδόσεις Πρώτη Γραφή
Βασίλης Κονταξής,Το βιολοντσέλο, εκδόσεις Κέδρος
Βαγγέλης Ντελής,Ο καλλιτέχνης, εκδόσεις Κέδρος
Θωμάς Συμεωνίδης,Γίνε ο ήρωάς μου,εκδόσεις Γαβριηλίδης
Κωνσταντία Σωτηρίου,Η Αϊσέ πάει διακοπές,εκδόσεις Πατάκης
Σωφρόνης Σωφρονίου,Οι πρωτόπλαστοι,εκδόσεις Το Ροδακιό
Πάνος Τσερόλας,Ασημένια θάλασσα,εκδόσεις Κέδρος
Η Εταιρεία Συγγραφέων απονέμει εφέτος για πρώτη φορά το βραβείο «Κουμανταρέα» στη μνήμη του ιδρυτικού μέλους της και κορυφαίου πεζογράφου Μένη Κουμανταρέα. Την κριτική επιτροπή αποτελούν ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός, η συγγραφέας Μάρω Δούκα και ο συγγραφέας και μεταφραστής Αχιλλέας Κυριακίδης.
Η απονομή των βραβείων θα γίνει στην εκδήλωση για τα 35 χρόνια της Εταιρείας Συγγραφέων, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις 19.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης Θησείο).