Εκατοντάδες αδημοσίευτες επιστολές που δεν έχουν συμπεριληφθεί στην πολύτομη αλληλογραφία του Τ. Σ. Έλιοτ αλλά και άγνωστες φωτογραφίες από την προσωπική συλλογή της συζύγου του Βάλερι Έλιοτ δημοσιεύονται τώρα στον ιστότοπο tseliot.com για τον ποιητή της Έρημης Χώρας που μόλις εγκαινίασαν το Ίδρυμα Τ. Σ. Έλιοτ και ο εκδοτικός οίκος Faber & Faber του οποίου ο Έλιοτ ήταν διευθυντής.

Στο αδημοσίευτο υλικό που εμφανίζεται στον ιστότοπο βρίσκουμε το δοκίμιο του Έλιοτ για τη Γαλλία (είχε δημοσιευθεί μόνο στα γαλλικά το 1944) αλλά και σημειώσεις του για την κινηματογραφική μεταφορά του έμμετρου δράματος Φονικό στην Εκκλησιά το 1951. Στο σπάνιο υλικό που δημοσιεύεται περιλαμβάνονται επίσης το πρώτο και το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Criterion, που ίδρυσε ο Έλιοτ το 1922 και διηύθυνε ως το 1939.
Βεβαίως στον ιστότοπο βρίσκουμε όλα όσα θα περιμέναμε, έναν μεγάλο πλούτο πληροφοριακού, λογοτεχνικού και αρχειακού υλικού: ένα οδοιπορικό στη ζωή του βρετανού νομπελίστα με λόγια και εικόνες μέσα από αφηγήσεις δικές του και όσων των γνώρισαν, τα έργα του με όλο το απαραίτητο γραμματολογικό υλικό, οικογενειακές φωτογραφίες και εικόνες χειρογράφων, τα κριτικά του δοκίμια και σημειώσεις για τα πάντα, από την Αμερική ως τον χορό και την αστυνομική λογοτεχνία.
Λιτός και εύχρηστος, ο νέος ιστότοπος «θα θέσει νέα στάνταρτ για την online παρουσία ενός συγγραφέα και ανθρώπου των γραμμάτων αλλά και για την αναγνωστική εμπειρία στο ψηφιακό περιβάλλον», σχολιάζουν οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος Τ. Σ. Έλιοτ και του εκδοτικού οίκου Faber & Faber.
Το επαινετικό σχόλιο έχει ιδιαίτερη σημασία για μας, εφόσον ο σχεδιασμός και η κατασκευή του ιστότοπου έγινε από την ελληνική εταιρεία thinking η οποία εδρεύει στην Αθήνα και προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα σε εκδότες.