Εκθεση φωτογραφίας –αποτελούμενη από 30 μοναδικά εκθέματα – προσδοκεί να προσφέρει μια ανέκδοτη αφήγηση για την καλλιτεχνική πορεία του σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, δίνοντας έμφαση στα μεγάλα έργα του αλλά και στις μικρές στιγμές της καθημερινότητας της εργασίας του.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την GRUPPO GEMELLO και τον πολυβραβευμένο ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Aντόνιο Μάντα παρουσιάζει την εν λόγω έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μιχάλης Κακογιάννης . Κοιτάζοντας το Μέλλον», τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.
Ανέκδοτες φωτογραφίες που προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του μεγάλου δημιουργού απαρτίζουν την έκθεση. Ψηφιοποιήθηκαν ειδικά για την αποκάλυψή τους στο κοινό και (το σημαντικότερο) αποτελούν σημαντικά τεκμήρια για την ιστορία του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου κινηματογράφου. Εξάλλου στόχος της έκθεσης είναι να δώσει τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να γίνει μέτοχος της εθνικής αλλά και διεθνούς πορείας του Μ. Κακογιάννη.
Διεθνώς καταξιωμένος καλλιτέχνης, γνωστός για το φωτογραφικό του έργο αλλά και για την ενασχόληση του με την τέχνη της Καλλιτεχνικής Τυπογραφίας, ο Aντόνιο Μάντα έχει εργασθεί ως φωτορεπόρτερ σε πολλές χώρες (Ρουμανία, Μαρόκο, Τυνησία, Τόγκο κ.ά.), πάντα με σκοπό την ανάδειξη ανθρωπιστικών ζητημάτων. Εργα του έχουν δημοσιευθεί σε μεγάλα περιοδικά, ενώ εκθέσεις του έχουν φιλοξενηθεί σε μεγάλες γκαλερί, μουσεία και χώρους πολιτισμού διεθνώς.
Το καλλιτεχνικό τύπωμα των φωτογραφιών έγινε στην Ιταλία από τον Μάντα, ο οποίος έχει και την επιμέλεια της έκθεσης σε συνεργασία με την εικαστικό Ινώ Παναγοπούλου.
Πληροφορίες
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550