Ρεσιτάλ με σονάτες Σούμπερτ και Μπετόβεν καθώς και Νυχτερινά του Σοπέν δίνει ο πιανίστας Ευάγγελος Σαραφιανός στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8) την Παρασκευή 14/10 στις 20.30

Από τις πρώτες του κιόλες εμφανίσεις, (Ελβετία, Ιαπωνία) ο καλλιτέχνης απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση. Ακολούθησαν συναυλίες στην Ευρωπη, τον Καναδά και την Αίγυπτο, που κατέκτησαν κοινό και κριτικούς. Στα εγκαίνια της Όπερας του Καΐρου, το 1989, ο διεθνής Τύπος χαρακτήρισε την ερμηνεία του της Σονάτας του Liszt, «φως ανώτερο», ενώ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας του στην Ιαπωνία το μεγαλύτερο περιοδικo κριτικής της χώρας έγραψε: «μουσική που αιωρείται και μετά την παράσταση».

Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών με τον Γ. Αρβανιτάκη, απ’ όπου απεφοίτησε με δίπλωμα και α΄βραβείο παμψηφεί και συμπλήρωσε τις σπουδές του με τον Β. Δαρακλή. Παραλλήλως, φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών (1978-1983) του οποίου είναι απόφοιτος. Με υποτροφία του Διαγωνισμού «Τζίνα Μπαχάουερ» ατην Αθήνα, συνέχισε στη Μουσική Ακαδημία της Βασιλείας και αποφοίτησε το 1987 με το ανώτατο δίπλωμα,το Solisten-Diplom. Εκεί ήρθε σ’ επαφή με προσωπικότητες όπως ο Λουτσιάνο Μπέριο, ο Ολιβιέ Μεσσιάν και ο Βίτολντ Λουtοσλάβσκι. Το 1986 βραβεύθηκε στον πανελβετικό Διαγωνισμό Πιάνου «Winterthur» και έλαβε την υποτροφία του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Την περίοδο 1987-1991 ασχολήθηκε με όργανα εποχής (Hammerklavier, τσέμπαλο, κλαβίχορδο) στο Ινστιτούτο Μελετών και Έρευνας Παλαιάς Μουσικής της Schola Cantorum Basiliensis και στο Conservatoire της Λωζάννης, απ’ όπου πήρε δίπλωμα στο τσέμπαλο.

Οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν διάφορους καλλιτεχνικούς τομείς:

Aτομικά ρεσιτάλ και εμφανίσεις ως σολίστ με Ορχήστρες και Σύνολα Μουσικής Δωματίου στην Ευρώπη, την Ιαπωνία, τον Καναδά και την Αίγυπτο, καθώς και ηχογραφήσεις για την Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο (μεταξύ άλλων και ζωντανές μεταδόσεις για τη Radio DRS II της Ελβετίας).

Τον Σεπτέμβριο του 1997, σε περιοδεία στην Ιαπωνία, συμμετείχε στο Φεστιβάλτου «Γιοσίντα Σάνσο» στο Κυότο, όπου του απενεμήθη ο «τιμητικός τίτλος του αρχιμουσικού». Το 1999 σε μια εκτεταμένη περιοδεία στο Τόκυο, τηv Οσάκα, το Κιότο και την Κόμπε ερμήνευσε έργα Σοπέν γιατα 150 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη. Το 2000 έπαιξε στο Τόκυο, υπό την αιγίδα του δήμουShinjuku της πόλης του Τόκυο, για τα 100 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας. Εχει δώσειmasterclasses στην Ιαπωνία (Showa Unversity), τον Καναδα (Université de Sherbrooke) και την Ελλάδα

Την περίοδο 1996-1998 διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Διεθνών Μουσικών Ημερών «Bohuslav Martinu» στη Βασιλεία.

Έχει συνεργασθεί με διεθνούς φήμης σολίστ όπως οι: Ιβάν Μονιγκέττι, Ζαν-Ζακ Καντόροφ, Ράφαελ Όλεγκ και Γκόρνταν Νίκολιτς.

Με έδρα τη Βασιλεία διδάσκει στο Konservatorium της Ζυρίχης, θέση που του δόθηκε μετά από διαγωνισμόάνω των100 υποψήφίων.

Έχειηχογραφήσει έργα Σοπέν που κυκλοφορούν σε CD από την ελβετική εταιρεία Cantando.