Με επιτυχία σύμφωνα με την εταιρία διανομής Feelgood Entertainment στέφθηκε η πρεμιέρα του «Νοτιά» του Τάσου Μπουλμέτη στην Νέα Υόρκη. H ταινία σήκωσε την αυλαία του επετειακού New York City Greek Film Festival, το οποίο συμπληρώνει φέτος μια δεκαετία ζωής.

Η αίθουσα του Μητροπολιτικού Μουσείου ήταν κατάμεστη ενώ ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν τόσο ο σκηνοθέτης της ταινίας όσο και δύο από τους ηθοποιούς της, ο Γιάννης Νιάρρος που πρωταγωνιστεί και η Χαρά Μάτα Γιαννάτου.

Η ταινία του Μπουλμέτη επιστρέφει στις πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του 1960 και κυρίως 1970 (δεν λείπει ωστόσο και η δεκαετία 1980) με κεντρικό ήρωα τον Σταύρο (Νιάρρος) ένα νεαρό που για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες.
Την ερχομένη Πέμπτη η ταινία συνεχίζει το ταξίδι της στην Λατινική Αμερική, οπού θα προβληθεί στην Ταινιοθήκη του Σάο Πάολο, ενώ στις 16 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο.
Η ταινία στη συνέχεια θα προβληθεί στην έδρα Νεοελληνικών Σπουδών του Harvard.
Περισσότερα για το New York City Greek Film Festival διαβάστε εδώ:
https://www.tovima.gr/culture/article/?aid=811371&wordsinarticle=%ce%9b%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ad%cf%82