Σε όσους τον επικρίνουν για τις δηλώσεις του για την προσφυγική κρίση απάντησε ο δημοφιλής ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς. Ο ηθοποιός συχνά καταφέρεται ενάντια στην βρετανική κυβέρνηση για τον χειρισμό της προσφυγικής κρίσης.

Ο πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς Sherlock έχει καταδικάσει την «αργή αντίδραση» της Βρετανίας στην συριακή κρίση.

Μιλώντας στο περιοδικό GQ, ο Κάμπερμπατς σημείωσε ότι έχει «πολύ δυνατές απόψεις» για «πράγματα που έχουν σημασία».

Τονίζει ότι συνήθως πρέπει να συγκρατεί τον εαυτό του, καθώς γνωρίζει ότι επειδή ο ίδιος είναι ακριβοπληρωμένος ηθοποιός πολλοί τον κατηγορούν για υποκρισία.

«Ένας από τους ισχυρισμούς ήταν: γιατί δεν βάζεις έναν πρόσφυγα στο σπίτι ή το διαμέρισμά σου;» είπε ο Κάμπερμπατς.

«Και ξέρετε, έχω σπίτι, αλλά είναι άδειο, δεν έχει ηλεκτρισμό ή νερό, οπότε αυτό (δεν θα μπορούσε να γίνει). Και στο διαμέρισμά μου έχω ένα μωρό και δεν υπάρχουν ελεύθερα δωμάτια» είπε.

«Δεν είπα: «ναι ανοίξτε τις πόρτες σε όλους, ναι δώστε τους τις δουλειές μας και τις γυναίκες μας» και όλα αυτά τα στερεοτυπικά που εκμεταλλεύεται ο εθνικισμός» τόνισε ο ηθοποιός.

Ο Κάμπερμπατς έκανε τις δηλώσεις του για το προσφυγικό την περίοδο που έκαναν τον γύρο του κόσμου οι φωτογραφίες του μικρού Αλάν Κουρντί που έχασε τη ζωή του σε ναυάγιο.

«Δεν αφορά τα προνόμια, αφορά ένα νεκρό παιδί σε μία παραλία, επειδή προσπάθησε να ξεφύγει από έναν πόλεμο» τόνισε ο Κάμπερμπατς.

«Βρίσκω απογοητευτικές (τις επικρίσεις), καθώς έχω πολύ δυνατές απόψεις για τα πράγματα και θέλω να μιλήσω για πράγματα που έχουν σημασία και πρέπει να συγκρατώ τον εαυτό μου» τόνισε.