Η πολιτική κηδεία της Σοφίας Ρούμπου που πέθανε τις πρώτες πρωϊνές ώρες του περασμένου Σαββάτου, 1 Οκτωβρίου, θα γίνει την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο Α Νεκροταφείο. Επιθυμία της οικογένειας της ηθοποιού είναι να μην σταλούν στεφάνια.

Τα αντίστοιχα χρήματα μπορούν να κατατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου, όπως μας είπε ο σύζυγός της, διευθυντής φωτογραφίας και παραγωγός, Νίκος Καβουκίδης. Η Κιβωτός του Κόσμου είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού.

Χαρακτηριστική μορφή το ελληνικού κινηματογράφου κυρίως στη δεκαετία του 1970, καθώς επίσης ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης, η Ρούμπου, ήταν μια αγαλματένιας ομορφιάς, μελαχρινή γυναίκα με έντονο, διαπεραστικό βλέμμα, κάτι που κληροδότησε στην κόρη που απέκτησε με τον Νίκο Καβουκίδη, την επίσης ηθοποιός Μαρία Καβουκίδου.

Η Σ. Ρούμπου έδωσε το παρόν σε αρκετές ταινίες και για μια από αυτές, το «Κορίτσι του 17» του Πέτρου Λύκα, απέσπασε το βραβείο ερμηνείας στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικές ήταν επίσης οι εμφανίσεις της στις ταινίες «Πανικός», «Παραγγελιά» και «Αγκίστρι».

Γεννημένη στην Αθήνα το 1947 η Ρούμπου πέρασε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και από τη Σχολή Χορού Σόνιας Μοριάνοβα. Η πρώτη εμφάνισή της χρονολογείται το 1965 στις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη και την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, την εποχή που ήταν ακόμα μαθήτρια της δραματικής σχολής, στην «Ελληνική Σκηνή» της Άννας Συνοδινού.

Ωστόσο, η καριέρα της παρότι εξαιρετική, δεν είχε μεγάλη διάρκεια ύστερα από απόφαση της ιδίας της Ρούμπου. Ο θάνατός της οφείλεται στην επάρατη νόσο από την οποία ταλαιπωρούνταν, εδώ και αρκετό καιρό.