ελληνική μουσική
«Εννέα και πέντε» στο Ηρώδειο
Η παράσταση «Εννέα και πέντε» αποχαιρετά το κοινό της Αθήνας με την παρουσίασή της στο Ηρώδειο την Τρίτη 30 Αυγούστου.Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Οδυσσέας Ιωάννου στον ρόλο του αφηγητή, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση και τις βιντεοπροβολές του Παντελή Βούλγαρη, ξεδιπλώνουν μέσα από τραγούδια, λόγια και αισθήματα την ιστορία μας από τη Μεταπολίτευση ως σήμερα. Ωρα έναρξης: 21.00.
Η Κανά στην Τεχνόπολη
Η Μελίνα Κανά και ο Γόης του Θησείου εμφανίζονται στις 31 Αυγούστου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Στη γιορτή αυτή η Μελίνα προσκάλεσε πέντε αγαπημένες φίλες και συνεργάτιδες.Η Μάρθα Φριντζήλα, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Φωτεινή Βελεσιώτου,η Λιζέτα Καλημέρη και η Μαρία Παπαγεωργίου θα ερμηνεύσουν τραγούδια της αλλά και δικά τους. Ωρα έναρξης: 21.00.
Σαββόπουλος – Βιτάλη στο Ηρώδειο
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη συναντήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2015 στησκηνή του Κυττάρου για την παράσταση «Σήκω, ψυχή μου, δώσε ρεύμα» που γνώρισετεράστια επιτυχία. Η παράσταση παρουσιάζεται την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Ηρώδειο.
Θρησκευτική μουσική στην Πάτμο
Συνεχίζεται ως την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου στον υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου Αποκαλύψεως το 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου. Σήμερα, Κυριακή 28 Αυγούστου, στις 20.30, η χορωδία κοριτσιών από το Ερεβάν της Αρμενίας θα ερμηνεύσει θρησκευτικά χορωδιακά έργα του Κόμιτας και άλλων αρμένιων συνθετών. Τη Χορωδία διευθύνει η μαέστρος Αναΐτ Παπαγιάν.
θέατρο
Η επιστροφή της Σταματίας
Η παράσταση «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» του Κώστα Σωτηρίου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με την Ελένη Ουζουνίδου, επιστρέφει από 31 Αυγούστου στην Αττική για λίγες τελευταίες παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής: Ηλιούπολη Τετάρτη 31 Αυγούστου, Παπάγου Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, Κορυδαλλός Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και Πετρούπολη Σάββατο 3 Σεπτεβρίου.
Η Κιτσοπούλου «Λυσιστράτη»
Με τη «Λυσιστράτη» που θα παρουσιαστεί την Κυριακή 28 Αυγούστου στην Αρχαία Ολυμπία και την Τρίτη 30 Αυγούστου και Τετάρτη 31 Αυγούστου στην Πάτρα ο Μιχαήλ Μαρμαρινός σκηνοθετεί για πρώτη φορά Αριστοφάνη. Στον ρόλο της ηρωίδας του τίτλου βρίσκεται η Λένα Κιτσοπούλου.
«Επτά επί Θήβας» από το ΚΘΒΕ
Την τραγωδία του Αισχύλου «Επτά επί Θήβας» παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι το ΚΘΒΕ. Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις. Σε διπλή διανομή ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Χρήστος Στυλινού ερμηνεύουν τον Ετεοκλή. Την Κυριακή 28 Αυγούστου στο Κηποθέατρο Παπάγου, την Τετάρτη 31 Αυγούστου στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας (Αισχύλεια) και την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας (Πετρούπολη).
«Αντιγόνη» από το Εθνικό
Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ και τον ΘΟΚ παρουσιάζει την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στη μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη και σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού. Παίζουν: Δημήτρης Λιγνάδης, Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, Μπέτυ Αρβανίτη κ.ά. Τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Αυγούστου στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης και την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας (Αισχύλεια).
Ο «Πλούτος» του Κιμούλη
Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στο Φεστιβάλ Οίτης στη Λαμία, την Τρίτη 30 Αυγούστου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου Μελίνα Μερκούρη στον Βόλο και την Τετάρτη 31 Αυγούστου στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Κιμούλης παρουσιάζει την κωμωδία «Πλούτος» του Αριστοφάνη που διασκεύασε και σκηνοθέτησε. Πρωταγωνιστεί ο ίδιος δίπλα στους Γιάννη Μπέζο, Τάσο Γιαννόπουλο κ.ά.
εκθέσεις
«Blue» της Λίντα ντε Πιάρ
Ως τις 31 Αυγούστου θα διαρκέσει η έκθεση φωτογραφίας της Λίντα ντε Πιάρ με τίτλο «Βlue» στο ξενοδοχείο «Grace Mykonos».
Εικαστικός περίπατος στην Κίμωλο
Συνεχίζεται ως τις 30 Αυγούστου στο χωριό της Κιμώλου η ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης σε μη καθιερωμένους εκθεσιακούς χώρους με τίτλο «Μια Γη, ξηρά / Terra Firma 2016». Οργανώνεται με τη μορφή «περιπάτου». Ανάμεσα στους εικαστικούς που συμμετέχουν είναι οι Δημήτρης Αληθεινός, Μαρία Βενιού, Ελπίδα Γαδ.

Ενας κόσμος μη δικός μας
Συνεχίζεται ως τις 15 Οκτωβρίου στην γκαλερί Art Space Πυθαγορείου Σάμου η έκθεση «A World Not Ours», στην οποία συμμετέχουν οι Γιάννης Μπεχράκης, Tanja Boukal, Roza El-Hassan κ.α.
βιβλίο και σινεμά
Σνίτσλερ και Οφίλςστην Αλκυονίδα
Την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου στις 20.00 στο Cine Αλκυονίδα (Ιουλιανού 42, Αθήνα) ο σκηνοθέτης – μεταφραστής Νότης Παρασκευόπουλος και ο κριτικός κινηματογράφου Ιωσήφ Πρωιμάκης θα παρουσιάσουν το κλασικό βιβλίο του Αρθουρ Σνίτσλερ «Ο κύκλος του έρωτα», το οποίο κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά από τις εκδόσεις Vakxikon.gr. Θα ακολουθήσει προβολή της ομώνυμης ταινίας του Μαξ Οφίλς, με τη Σιμόν Σινιορέ. Είσοδος δωρεάν, με σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες: 210 3637.867.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ