Με σύνθημα «ο πολιτισμός είναι η κοινή μας γλώσσα», το Φεστιβάλ Αθηνών οργανώνει μια νέα δράση που στόχο έχει τη δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση των παιδιών κοντά στο θέατρο της Επιδαύρου. Εγκαινιάζει, συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 29 Ιουλίου τον νέο θεσμό: «Δημιουργική καλοκαιρινή απασχόληση για παιδιά».

Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε παιδιά 4-12 ετών και σκοπό έχει τη δημιουργική απασχόλησή τους κατά την ώρα της παράστασης (που θα παρακολουθούν οι κηδεμόνες τους).

Η θεματική των εργαστηρίων θεάτρου, κίνησης, μουσικής, εικαστικών θα εμπνέεται από τα θέματα της εκάστοτε παράστασης. Οι ενότητες είναι χωρισμένες και διαμορφωμένες, ανάλογα με το γνωστικό και ηλικιακό επίπεδο των παιδιών, έτσι ώστε να λειτουργεί το εργαστήριο ως μια γέφυρα επικοινωνίας, όπου γονείς και παιδιά, μπορούν να μοιραστούν, μέσα από το δικό τους φίλτρο, τα θέματα της παράστασης που θα παίζεται στο θέατρο.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Παρασκευή και το Σάββατο 29 και 30 Ιουλίου ως μια αρχική κίνηση προς το ευρύ θεατρικό κοινό της Επιδαύρου, και θα πλαισιώσει τις παραστάσεις:
«Οιδίποδας Τύραννος» του Σοφοκλή, 29 και 30 Ιουλίου
«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, 5 και 6 Αυγούστου
«Όρνιθες» του Αριστοφάνη, 19 και 20 Αυγούστου

Το πρόγραμμα θα ξεκινάει στις 20:00 ως την λήξη της παράστασης και θα πραγματοποιείται στους χώρους (εξωτερικούς και εσωτερικούς) του Γυμνασίου Ασκληπιείου στο Λυγουριό.

Κόστος για κάθε παιδί: 5 ευρώ
Για άνεργους και πολύτεκνους τα δύο παιδιά με ένα εισιτήριο.
Πληροφορίες και ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής στο www.greekfestival.gr