Το επίκεντρο μιας γιορτής για τη μουσική γίνεται τον Ιούλιο η Φολέγανδρος. Το μικρό αυτό νησί της άγονης γραμμής των νοτιοδυτικών Κυκλάδων θα φιλοξενήσει ένα τζαζ φεστιβάλ με ελληνικό χαρακτήρα και υψηλό επίπεδο συμμετοχών δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν ζωντανά την αφρόκρεμα της ελληνικής τζαζ σκηνής. Μιας σκηνής που τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει πολύ σημαντικά ονόματα καλλιτεχνών που κάνουν καριέρα διεθνώς.
Ορισμένοι από τους πιο γνωστούς και αξιόλογους έλληνες μουσικούς, μεταξύ των οποίων οΠέτρος Κλαμπάνης, οΧρήστος Ραφαηλίδης, οΣπύροςΜάνεσηςκαι οΘωμάς Κωνσταντίνου, θα βρεθούνστις 28 και 29 Ιουλίουγια πρώτη φορά στο μικρό αυτό νησί στην καρδιά του Αιγαίου για δύο ξεχωριστές συναυλίες.
Την πρώτη βραδιά, στις 28 Ιουλίου, θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στο χώρο του Anemi Hotel, τον Πέτρο Κλαμπάνη και τον Χρήστο Ραφαηλίδη, δύο ξεχωριστούς και διακεκριμένους διεθνώς έλληνες μουσικούς, σε ένα project που ακούει στο όνομα«Point2»,ενώ τη δεύτερη βραδιά, στις 29 Ιουλίου, η σπουδαία ερμηνεύτριαΔήμητρα Γαλάνηθα παρουσιάσει το«ChronosProject», μια διαφορετική παράσταση που αναδεικνύει τον ελληνικό μουσικό πολιτισμό και τις επιρροές του από την Ανατολή και τη Δύση, στην Πούντα, στη Χώρα.
Την επόμενη ημέρα, 30 Ιουλίου, με αφορμή τη συναυλία αυτή, θα διεξαχθεί μια ανοιχτή ομιλία, στο σχολείο της Χώρας, για το πώς δημιουργήθηκε το «Chronos Project», ποιες είναι οι επιρροές της ελληνικής μουσικής από τη Δύση και την Ανατολή και πόσο καθορίζει το ελληνικό τραγούδι ο λόγος των μεγάλων μας ποιητών.