Πέθανε σε ηλικία 84 ετών στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Νάσβιλ του Τενεσί, ο κιθαρίστας Σκότι Μουρ, πασίγνωστος για την πολυετή συνεργασία του με τον θρύλο του ροκ εν ρολ, Ελβις Πρέσλεϊ.

Ο Σκότι Μουρ βρέθηκε νεκρός την Τρίτη, στο σπίτι του, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου του. Πάντως, όπως αναφέρουν άτομα του στενού του περιβάλλοντος, τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η συνεργασία του Μουρ με τον Πρέσλεϊ ξεκίνησε το 1954, στα ιστορικά, πλέον, στούντιος της Sun Records, όταν ηχογράφησαν την μεγάλη επιτυχία «That’s all right, mama». Το 1964 ο Μουρ απολύθηκε από τον παραγωγό Σάιμον Φίλιπς, καθώς ηχογράφησε ένα δικό του αλμπουμ, χωρίς να τον ρωτήσει. Ομως το 1968 επανενώθηκε με τον Πρέσλεϊ, όταν ο τελευταίος αποφάσισε να επανέλθει στη μουσική σκηνή, μετά από απουσία αρκετών ετών.

Ο Σκότι Μουρ συνεργάστηκε με κορυφαία ονόματα της μουσικής, όπως o Ρίνγκο Σταρ, Τζεφ Μπεκ, Ρόνι Γουντ κλπ. Για την συμβολή του στην μουσική συμπεριλήφθηκε στους 100 καλύτερους κιθαρίστες, λίστα που κατήρτισε το δειεθνές περιοδικό Rolling Stone.