Πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου 2016 κάνει το «Πάρτυ Γενεθλίων» του Χάρολντ Πίντερ. Ενα έργο που μέσα από κωμικές και τραγικές καταστάσεις παραμένει αινιγματικό και τρομακτικό. Kαι σε αυτό το έργο, όπως στα περισσότερα του Πίντερ, μία φαινομενικά κοινότοπη κατάσταση σταδιακά φορτίζεται με απειλή, τρόμο και μυστήριο, παράλληλα με τη λεπτομερή αποτύπωση των διακυμάνσεων και την ηθελημένη παράλειψη μιας εξήγησης ή ενός κινήτρου της δράσης.
Η μετάφραση και η σκηνοθεσία ανήκει στον Δημοσθένη Παπαδόπουλο, τα σκηνικά –κοστούμια στον Νίκο Αναγνωστόπουλο, οι φωτισμοί στο Σάκη Μπιρμπίλη.
Ερμηνεύουν: Άκις Βλουτής, Μίνα Αδαμάκη, Φώτης Αρμένης, Αλέξανδρος Μούκανος, Γιώργος Κοψιδάς, Δήμητρα Κόκκορη,

Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
«Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» του Έντουαρντ Άλμπυ
Από το Φεβρουάριο έως και το Μάιο 2017 στη σκηνή του Θεάτρου ανεβαίνει η «Βιρτζίνια Γουλφ». Εργο που έλκει την καταγωγή του από τον πατέρα της σύγχρονης δραματουργίας Ερρίκο Ίψεν (περί ζωτικού ψεύδους) και ακόμα περισσότερο από τον αναρχικό του θεάτρου Αύγουστο Στρίνμπεργκ (Ο Χορός του Θανάτου).
Ένα έργο κλειστοφοβικό που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα.
Παρακολουθούμε την συνάντηση του Τζωρτζ και της Μάρθας στο σαλόνι του σπιτιού τους, στις 2 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα με ένα νεαρότερο ζευγάρι τον Νικ και την Χάνυ, η οποία ολοκληρώνεται την ώρα που χαράζει.
Την μετάφραση έχει αναλάβει η Τζένη Μαστοράκη, τη σκηνοθεσία ο Γιώργος Κιμούλης, τα σκηνικά –κοστούμια ο Νίκος Αναγνωστόπουλος. Ερμηνεύουν οι Άκις Βλουτής και Νίκη Παλληκαράκη.
Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή
«Ο Πίθηκος του Κάφκα» του Κόλιν Τίβαν
Από τις 14 Οκτωβρίου 2016, και για 20 παραστάσεις, ανεβαίνει ο «Πίθηκος του Κάφκα» στην Β’ Σκηνή του «Από μηχανής».
Όπως στο δημοφιλέστατο μυθιστόρημα του Κάφκα «Μεταμόρφωση», όπου ο ήρωας Γκρέγκορ Σάμσα ξυπνάει στο δωμάτιο του και συνειδητοποιεί πως έχει μεταμορφωθεί σε έντομο, έτσι και στην «Αναφορά σε μια Ακαδημία» ένας φυλακισμένος πίθηκος αποφασίζει να εξανθρώπιστεί για να μπορέσει να επιβιώσει στον κόσμο των ανθρώπων.
Η σκηνοθεσία και η σύλληψη του εικαστικού χώρου είναι του Άκι Βλουτή, το Visual Art του Παντελή Μάκκα, τα κοστούμια του Νίκου Αναγνωστόπουλου, η κίνηση της Μαριέλλα Νέστορα, η πρωτότυπη μουσική του Σταύρου Γασπαράτου, η φωτογραφία του Γιώργου Καπλανίδη και βοηθός σκηνοθέτη η Βάσω Στεργίου.
Ερμηνεύει ο Χάρης Αττώνης που επίσης μεταφράζει το έργο.
Ημέρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή