Σοκαρισμένη είναι η κοινότητα του Χόλιγουντ από τον θάνατο του Αμερικανού ρωσικής καταγωγής ηθοποιού Αντον Γέλτσιν την περασμένη Κυριακή. Ο 27χρονος ηθοποιός βρέθηκε νεκρός σε σημείο του σπιτιού του στο Λος Αντζελες της Καλιφόρνια και ο θάνατός του φαίνεται να οφείλεται σε δυστύχημα με το αυτοκίνητό του.

Χαρακτηριστικά, ο ηθοποιός Μπενίτσιο Ντελ Τόρο που επί ένα ολόκληρο χρόνο δούλεψε με τον Γέλτσιν στην σειρά κινουμένων σχεδίων «Trollhunters» (θα παίζεται από τον Δεκέμβριο) έγραψε στον λογαριασμό του Tweeter του ότι «ο Αντον ήταν μια γλύκα. Ένας εξαιρετικά δημιουργικός συνάδελφος και καλλιτέχνης, ένας γλυκός,ταπεινός, υπέροχος, ταλαντούχος άνθρωπος.» Την θλίψη τους έχουν εκφράσεις και άλλοι συνάδελφοι του Γέλτσιν καθώς επίσης και στούντιο που είχαν συνεργαστεί μαζί του όπως τα Netflix και Dreamworks.

Ο Αντον Γέλτσιν που γεννήθηκε το 1989 στην Αγία Πετρούπολη μετανάστευσε με τους γονείς του στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία έξι μηνών. Άρχισε να παίζει το 2000 (εμφανίστηκε σε επεισόδιο της σειράς «Στην εντατική») έγινε παγκοσμίως γνωστός χάρη στον ρόλο του Πάβελ Τσέχωφ στις τελευταίες ταινίες της κινηματογραφικής σειράς «Star Τrek». Μάλιστα, η τελευταία αυτών των ταινιών, το «Star Trek Beyond» πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 22 Ιουλίου.

Ο Γέλτσιν είχε προσφάτως ολοκληρώσει το ψυχολογικό θρίλερ «Thoroughbred»¨και το δράμα επιστημονικής φαντασίας «Remerory».Ο άκρως δραστήριος ηθοποιός είχε επίσης παίξει σε δυο ανεξάρτητες ταινίες που δεν έχουν ακόμη διανεμηθεί, τις «We Don’t Belong Here» και «Porto».

Εκτός από τις ταινίες «Star Trek» ο Γέλτσιν είχε επίσης παίξει (εκτός άλλων) ένα παράξενο βαμπίρ στο «Μόνον οι εραστές μένουν ζωντανοί» του Τζιμ Τζάρμους, στην επιτυχημένη ρομαντική κομεντί «Like crazy» στην ταινία τρόμου «Fright Night» αλλά και στο «Terminator Salvation» της «σειράς» ταινιών «Εξολοθρευτής».