Η Πάτρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί το 14ο τριήμερο Jazz+Πράξεις, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, με τη διοργανωτική φροντίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στις 2, 3 και 4 Ιουνίου. Συμμετέχουν έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες επί τρεις ημέρες για να παρουσιάσουν μια τζαζ γεμάτη χρώματα, αισθήσεις, ποικίλες μεταμορφώσεις και αντανακλάσεις σε ένα ευρύτατο φάσμα. Οι ξένες συμμετοχές με το Joachim Kühn Trio και το ντουέτο των Andy Sheppard – Rita Marcotulli αποτελούν αποκλειστικές εμφανίσεις για το Jazz+Πράξεις 2016, ενώ τα δύο συγκεκριμένα σχήματα με αυτή τη μορφή εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Ο Γιάννης Μουγγολιάς, υπεύθυνος του καλλιτεχνικού προγράμματος και της οργάνωσης, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» γυρίζει τον χρόνο πίσω στο 2003, στην αρχή αυτής της τζαζ γιορτής. «Αυτή η διοργάνωση όταν ξεκίνησε το 2003 είχε την αγωνία να καταξιωθεί σε τακτική βάση και να δώσει τη δυνατότητα σε μια πόλη και στον κόσμο της να βρουν διέξοδο σε εναλλακτικούς τρόπους μουσικής. Το Jazz+Πράξεις αντλεί τη δύναμή του από τον κόσμο και αυτός είναι ο βασικός λόγος ύπαρξής του: να βρισκόμαστε μαζί, να ακούμε μουσική αγαπημένη και να περνάμε καλά δίνοντας σε κάθε φινάλε ένα ραντεβού για του χρόνου».
Το ραντεβού αυτό εδώ και 13-14 χρόνια δεν έχει σταματήσει. Χιλιάδες θεατές, δεκάδες δρώμενα και συμμετέχοντες καλλιτέχνες αλλά και η όρεξη των ανθρώπων που το διοργανώνουν αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για τη συνέχισή του. Ο Γιάννης Μουγγολιάς επισημαίνει ότι το Jazz +Πράξεις έχει «σήμερα κερδίσει την αποδοχή μεγάλου μέρους της κοινωνίας και την αμέριστη στήριξη του δήμου και έχει υποστηριχθεί με θέρμη σε πανελλήνιο επίπεδο. Θα ήθελα κάθε χρόνο να ψηλώνουμε το κεφάλι όλο και περισσότερο για να δούμε το ταβάνι. Κάθε χρόνο και πιο ψηλά, γιατί μόνο έτσι θα μείνουμε ενεργοί και παθιασμένοι ζητώντας το καλύτερο. Θα ήταν μεγάλη πρόκληση πάντως κάποια στιγμή να μπορούμε να αξιοποιήσουμε περισσότερο τις δημιουργικές προτάσεις που μας γίνονται από καλλιτέχνες του εξωτερικού, να καταφέρουμε να τονώσουμε την ιδιαίτερα αξιόλογη ντόπια σκηνή μουσικών και να επιδιώξουμε τη μείξη Ελλήνων και ξένων στη βάση μιας ουσιαστικής μείξης και όχι μιας ευκαιριακής συνύπαρξης. Η Τζαζ και οι Πράξεις της αξίζει να δοκιμαστούν μέσα από ένα τέτοιο δημιουργικό πλαίσιο».
Το πρόγραμμα του Jazz+Πράξεις έχει ως εξής:



Πέμπτη 2 Ιουνίου, ώρα 21.00
Sakis Tsinoukas Trio
Tania Giannouli Ensemble
Παρασκευή 3 Ιουνίου, ώρα 21.30
Joachim Kühn Trio, «Beauty & Truth»
* Με την υποστήριξη του Goethe Zentrum Patras
Σάββατο 4 Ιουνίου, ώρα 21.30
Andy Sheppard – Rita Marcotulli

πότε & πού:

Το 14ο τριήμερο Jazz+Πράξεις πραγματοποιείται στις 2, 3 και 4 Ιουνίου. Τιμή εισιτηρίου ανά βραδιά: 10 ευρώ.Τιμή ενιαίου εισιτηρίου (για όλο το τριήμερο): 22 ευρώ.Πληροφορίες: Δήμος Πατρέων, Μαιζώνος 108, τηλ. 2613 610200, www.e-patras.gr

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ