Την ίδρυση Ακαδημίας Τεχνών, στην οποία θα ενταχθούν οι Δραματικές Σχολές του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης αποφάσισαν οι υπουργοί Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς και η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα όσα αποφασίστηκαν, επιτροπή των δύο υπουργείων θα εξετάσει την αναμόρφωση του προγράμματος και της διάρκειας σπουδών των σχολών αυτών, με στόχο την αναβάθμισή τους και την ένταξή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα, η επιτροπή θα μελετήσει τις δυνατότητες αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων ιδιωτικών σχολών με αντίστοιχο περιεχόμενο σπουδών.

Τέλος, αποφασίστηκε να διερευνηθεί η αναδιαμόρφωση του προγράμματος σπουδών και της διάρκειάς του για τη Σχολή Μαρμαροτεχνίας της Τήνου -τέχνη που πρόσφατα ενεγράφη στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας (UNESCO)- ώστε ο παρεχόμενος τίτλος σπουδών να αντιστοιχεί σε σπουδές ανωτάτου επιπέδου.