To 2016 είναι μια χρονιά επιστροφής του Χόλιγουντ σε παλιές ταινίες_ από το «Βιβλίο της ζούγκλας» και τον «Ταρζάν» ως το θρυλικό γουέστερν της δεκαετίας του 1960 «Και οι επτά ήσαν υπέροχοι». Ανάμεσα σε αυτές τις ταινίες που δίνουν νέα ζωή στο κλασικό θα βρούμε και μια από τις πιο διάσημες κωμωδίες φαντασίας της δεκαετίας του 1980, το «Γκοστμπάστερς».

Εκτός από το ότι η ταινία του Αϊβαν Ράιτμαν σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία στην εποχή της, με τα χρόνια απέκτησε cult χαρακτήρα, όχι μόνον στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε άλλες πολλές χώρες. Σήμερα ήρθε η ώρα για το reboot της το οποίο μάλιστα είναι άκρως φεμιστικό καθώς εδώ πρωταγωνιστούν τέσσερις γυναίκες και όχι μία όπως στην πρωτότυπη.
Στην ταινία του Ράιτμαν περίεργα φαντάσματα αναστατώνουν τους δρόμους της Νέας Υόρκης προκαλώντας σύγχυση στους πολίτες που αδυνατούν να τα αντιμετωπίσουν. Την λύση όμως δίνουν οι περίφημοι κυνηγοί φαντασμάτων, γνωστοί και με το παρατσούκλι Γκόστμπάστερς. Η ταινία βασίστηκε στη σουρεαλιστική ιδέα των Χάρολντ Ράμις και Νταν Αϊκροϊντ που παίζουν δύο από τους τρεις κυνηγούς. Ο τρίτος είναι ο Μπιλ Μάρεϊ ενώ το κορίτσι που προστίθεται στην παρέα είναι η Σιγκούρνεϊ Γουίβερ.
Στην καινούργια ταινία τις τέσσερις Γκοστμπαστερς υποδύονται καταπληκτικές κωμικοί ηθοποιοί με προϋπηρεσία στο θρυλικό κωμικό σόου της τηλεόρασγς «Saturday Night Live». Πρόκειται για τις Λέσλι Τζόουνς, Μελίσα Μακ Κάρθι, Κέιτ Μακ Κίνον και Κρίστεν Γουίγκ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Πολ Φέιγκ (Bridesmaids), ενώ στην ταινία εμφανίζεται και ένας από τους ηθοποιούς της πρωτότυπης ταινίας, ο Μπιλ Μάρεϊ.
Το παρακάτω είναι το επίσημο στόρι της ταινίας που θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 28 Ιουλίου σε διανομη Feelgood (ήδη κυκλοφορεί το τρέιλερ που μπορείτε να δείτε εδώ): Η Εριν (Κίρστεν Γουίγκ) και η Aμπι (Mελίσα Μακ Κάρθι) υπήρξαν κάποτε ένα άσημο συγγραφικό δίδυμο με μοναδικό δείγμα δουλειάς ένα βιβλίο το οποίο υποστήριζε ότι τα φαντάσματα ήταν υπαρκτά. Μερικά χρόνια αργότερα, η Εριν καταφέρνει να γίνει καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Κολούμπια αλλά το βιβλίο της έρχεται στην επιφάνεια και την κάνει τον περίγελο της ακαδημίας. Όταν όμως τα φαντάσματα εισβάλλουν στο Μανχάταν, είναι η αναλαμβάνει δράση μαζί με την φίλη της.