Οπιούχα αναλγητικά φάρμακα βρέθηκαν πάνω στον Prince και μέσα στο σπίτι του στη Μινεσότα, αναφέρει το CNN επικαλούμενο αστυνομική πηγή.

Το ίδιο αναφέρει η εφημερίδα Star Tribune στη Μινεάπολη, η οποία επισημαίνει ότι διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθεί αν τα εξαρτησιογόνα οπιούχα προκάλεσαν το θάνατο του καλλιτέχνη. Σύμφωνα με το CNN, ζητήθηκε η συνδρομή της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών στην έρευνα.

Πηγές της Star Tribune και του δικτυακού τόπου TMZ αναφέρουν ότι, λίγες μέρες πριν από τον θάνατό του, ο 57χρονος καλλιτέχνης είχε πάρει υπερβολική δόση οπιούχων αναλγητικών με αποτέλεσμα να χρειαστεί επείγουσα προσγείωση του ιδιωτικού αεροπλάνου του.

Ανεπιβεβαίωτος παραμένει ωστόσο ο ισχυρισμός του National Enquirer ότι ο Πρινς Ρότζερς Νέλσον πέθανε από AIDS, καθώς είχε προσβληθεί από τον ιό HIV τη δεκαετία του 1990 και αρνείτο να πάρει φάρμακα για θρησκευτικούς λόγους -ο εμβληματικός καλλιτέχνης ήταν μάρτυρας του Ιαχωβά.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες για να γίνει γνωστό το πόρισμα της νεκροτομής και των εργαστηριακών εξετάσεων.