θέατρο
Παραστάσεις στο Εθνικό


Από την Τετάρτη 4 Μαΐου θα παίζονται ξανά τέσσερις παραστάσεις στις σκηνές του Εθνικού Θεάτρου: «Ο θάνατος του εμποράκου» του Αρθουρ Μίλερ σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή με τον Πέτρο Φιλιππίδη, «Οι ξένοι» του Σέρτζι Μπελμπέλ σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη με τη Λυδία Κονιόρδου, «Αννα Καρένινα» του Λέοντος Τολστόι σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια με τη Μαρία Ναυπλιώτου –και οι τρεις ως τις 29/5. Τέλος, «Το πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου –15/5.
«Το κουκλόσπιτο»


Ως τα μέσα Μαΐου θα συνεχιστεί το «Κουκλόσπιτο» του Ιψεν στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα με την Αμαλία Μουτούση και τον Αρη Λεμπεσόπουλο. Από τις 4 ως τις 15 Μαΐου, κάθε Τετάρτη στις 20.00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 20.30, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00.
H Kιτσοπούλου στο Μικρό Παλλάς


Με την παράσταση «Μια μέρα, όπως κάθε μέρα, σε ένα διαμέρισμα από τα χιλιάδες διαμερίσματα της Αθήνας, αυτά με τα κουφώματα ασφαλείας και τους βολικούς καναπέδες τους, σε κατάσταση αμόκ. Ή η ανουσιότητα του να ζεις» η Λένα Κιτσοπούλου επιστρέφει, αυτή τη φορά στη σκηνή του Μικρού Παλλάς –μετά το πρώτο ανέβασμα στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου. Μαζί της ο Γιάννης Κότσιφας. Από την Τετάρτη (4 Μαΐου) και για 15 παραστάσεις. Τετάρτη – Κυριακή (21.00).
Σαίξπηρ στο Θησείο


Το «Ονειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ ανεβαίνει στο Θησείον σε διασκευή και μετάφραση της Εταιρείας Θεάτρου Θέση. Σκηνοθεσία Μιχάλης Σιώνας. Παραστάσεις ως 29 Μαΐου: Πέμπτη – Παρασκευή και Σάββατο στις 21.15 και Κυριακή στις 18.00 και στις 21.15.
Θεσσαλονίκη – Πειραιάς


Η πρώτη παρουσίαση της παράστασης «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη», σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα δοθεί την Παρασκευή στη σκηνή του Πειραιά (στις 21.00). Πρόκειται για την αναπαράσταση αυτής της συγκλονιστικής Δίκης στην ιστορία του πολιτισμού και μάλιστα στην αρχαία ελληνική γλώσσα έτσι όπως την κατέγραψε και τη διαμόρφωσε ο Πλάτωνας. Παραστάσεις κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 19.00, κάθε Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο στις 21.00. Ως 15/5.
Ζωή και αλήθεια επί σκηνής


Η ομάδα SYNDRAM της Χρυσηίδας Λιατζιβίρη παρουσιάζει την παράσταση «H ζωή αυτή βασίζεται σε αληθινά γεγονότα» στο Θέατρο 104. Σύλληψη – Χορογραφία – Επιλογή Κειμένων: Χρυσηίς Λιατζιβίρη. Μουσική επιμέλεια και διαμόρφωση: Κωστής Αλέξης, Σκηνικά – κουστούμια: Δήμητρα Παπαδημητρίου. Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος. Με τους: Χ. Λιατζιβίρη, Κλεάνθη Κόκκορη, Ελένη Λαγκαδινού, Σοφία Γαλανάκη, Γιάννης Μήτσος. Από τις 7 Μαΐου.
«RING» για δύο


Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Μαρίνα Καλογήρου παίζουν στο έργο της Λεονόρ Κονφινό «RING», που παρουσιάζεται στη σκηνή του «Ιλίσια Βολανάκης», σε σκηνοθεσία Θανάση Τσαλταμπάση. Παραστάσεις: Τετάρτη 19.30, Πέμπτη – Παρασκευή 21.15, Σάββατο 18.00 και 21.15 και κάθε Κυριακή στις 18.00. Ως τις 29 Μαΐου.
«Το τάβλι» συνεχίζεται


Ως την Κυριακή 15 Μαΐου συνεχίζεται «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη στο θέατρο Μουσούρη από τον Νίκο Κουρή και τον Μάκη Παπαδημητρίου. Μέσα από τον Φώντα, τον Κόλια και μια παρτίδα τάβλι οι δυο τους, στην αυλή του σπιτιού τους, ψάχνουν τρόπους για να πιάσουν «την καλή». Σκηνοθεσία: Νίκος Κουρής, Μάκης Παπαδημητρίου, σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς, μουσική: Μίνως Μάτσας. Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο στις 19.15 και στις 21.15 και κάθε Κυριακή στις 21.00.
συναυλία
Η ΚΟΑ στο Μέγαρο


Συναυλία στο πλαίσιο του κύκλου «Εμείς κι ο κόσμος VII» δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον καλλιτεχνικό της διευθυντή Στέφανο Τσιαλή την Παρασκευή 6/5 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Π. Πετρίδη, Κλ. Ντεμπισί και Ρίχαρντ Στράους. Σολίστ: Γκάμπριελ Σβάμπε (βιολοντσέλο), Πάρις Αναστασιάδης (βιόλα). Στις 20.30, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ