Ο διευθύνων σύμβουλος στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», Γιάννης Τροχόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Ιδρύματος. Η παραίτηση υποβλήθηκε την Παρασκευή και έγινε δεκτή από το Ίδρυμα. «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Τροχόπουλο για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στη διάρκεια της ανάπτυξης του έργου και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στα μελλοντικά σχέδιά του» αναφέρει ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Ο Γιάννης Τροχόπουλος ήταν ο πρώτος Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ) και ανέλαβε τη διεύθυνση του Κέντρου την 1η Ιουνίου 2012.

«Ο Ιωάννης Τροχόπουλος είναι το ιδανικό πρόσωπο για να ηγηθεί της ανάπτυξης του σημαντικού αυτού Κέντρου Πολιτισμού», είχε δηλώσει τότε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», «Πρόκειται για διεθνώς αναγνωρισμένη αυθεντία σε θέματα βιβλιοθηκών, καθώς για 22 χρόνια, οδήγησε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας σε μία ξεχωριστή πορεία προς την πανελλαδική και διεθνή αναγνώριση, με αποκορύφωμα την απονομή του Βραβείου “Access to Learning” (Πρόσβαση στη Μάθηση) του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates, το 2010. Μας δίνει μεγάλη χαρά που θα αναλάβει τώρα τη διεύθυνση του ΚΠΙΣΝ».

«Με συγκινεί βαθιά και με τιμά το γεγονός ότι θα είμαι μέρος της ομάδας που κάνει το μοναδικό αυτό έργο πραγματικότητα. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εντάσσεται στις δημιουργικές δυνάμεις της Ελλάδας. Μαζί, θα εργαστούμε με μεθοδικότητα, ευελιξία, αφοσίωση, φαντασία και επιμονή, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το ΚΠΙΣΝ ανταποκρίνεται στα υψηλότερα πρότυπα και ότι θα γίνει το νέο σύμβολο ελπίδας για την Ελλάδα του αύριο» είχε δηλώσει με τη σειρά του ο Γιάννης Τροχόπουλος με την αποδοχή της νέας του θέσης.

Η παραίτησή του συμβαίνει λίγες εβδομάδες πριν από την ολοκλήρωση της κατασκευής του ΚΠΙΣΝ στο Φάληρο. Οι λόγοι της παραίτησής του δεν είναι γνωστοί. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Βήματος» ο Γιάννης Τροχόπουλος είπε: «Οι προσωπικοί λόγοι δεν παίζουν ρόλο στα μεγάλα έργα. Τα μεγάλα έργα δεν σχετίζονται με προσωπικές φιλοδοξίες. Ευχαρίστησα το Ίδρυμα για τη συνεργασία μας και χάρηκα που με ευχαρίστησαν και εκείνοι για τη συνεισφορά μου. Το έργο συνεχίζεται και αυτό είναι πάνω από όλους, πάνω από πρόσωπα».

Διαβάστε παλαιότερο προφίλ του Γιάννη Τροχόπουλου στο «Βήμα».

Δείτε εδώ πρόσφατη συζήτηση του Γιάννη Τροχόπουλου με τη δημοσιογράφο Μαρία Χούκλη στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η παραίτηση του Γιάννη Τροχόπουλου δημιουργεί ανησυχία για την πορεία των διαδικασιών μετεγκατάστασης των δύο φορέων, της Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στο ΚΠΙΣΝ στο Φάληρο. Από την πλευρά της Εθνικής Βιβλιοθήκης, ο πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου Σταύρος Ζουμπουλάκης, ερωτηθείς από το «Βήμα» απάντησε: «Οι εργασίες για τη μετεγκατάσταση της Εθνικής Βιβλιοθήκης έχουν δρομολογηθεί και υπάρχει η βεβαιότητα ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα επηρεάσει τον προγραμματισμό που έχει γίνει».