Αριστερά στη φωτογραφία ο Κεν Χάουαρντ ως Τόμας Τζέφερσον στην ταινία «1776», μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του

Hθοποιός με έντονη παρουσία στον κινηματογράφο και κυρίως στην τηλεόραση, ο Κεν Χάουραντ, Πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών (Screen Actors Guild) από το 2009 έφυγε από την ζωή την Τετάρτη 23 Μαρτίου στο Λος Αντζελες της Καλοφόρνια. Στις 28 του Μαρτίου είχε τα γενέθλιά του, γεννημένος την χρονιά του 1944 το Ελ Τσέντρο της Καλιφόρνια.

Κομβικός σταθμός στην καριέρα του Κ. Χάουαρντ ήταν ο ρόλος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τόμας Τζέφερσον τον οποίο υποδύθηκε στην ταινία «1776» (1976). Τον ίδιο ρόλο είχε πρωτοπαίξει στο θέατρο το 1972 στο βραβευμένο μιούζικαλ με τον ίδιο τίτλο.

Ανάμεσα στις πιο αξιομνημόνευτες κινηματογραφικές ταινίες του Χαόυαρντ είναι το δραματικό έπος «Μπάρι Λίντον» (1975) του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, το πολιτικό θρίλερ «Αμεσος κίνδυνος» (1994) του Φίλιπ Νόις και προσφάτως οι ταινίες «Μάικλ Γκλέιτον» του Τόνι Γκίλροϊ και «Τζέι Εντγκαρ» του Κλιντ Ιστγουντ.

Ο Χάουαρντ είχε επίσης τηλεοπτική παρουσία. Στη δεκαετία του 1970 η σειρά «The manhunter» με πρωταγωνιστή τον Κ. Χάουαρντ είχε κάνει αίσθηση. Εκεί υποδύθηκε έναν αγρότη της περιόδου του οικονομικού κραχ στην Αμερική, ο οποίος για να βοηθήσει την οικογένειά του γίνεται κυνηγός επικηρυγμένων.

Επίσης συμμετείχε σε σειρές όπως η «Δυναστεία», «Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας» και «Melrose Place». Το 2009 βραβεύθηκε με το Emmy Β ρόλου για την σειρά του ΗΒΟ «Grey Gardens».