Ο Γιάννης Μόραλης σε σκηνή από το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Βαμβακά

Την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στις 7.30μμ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η βράβευση του ζωγράφου Παναγιώτη Τέτση με το βραβείο Γιάννη Μόραλη το οποίο θεσπίστηκε εφέτος και δίδεται για πρώτη φορά. Το βραβείο θα παραδώσει στον Π. Τέτση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Είναι γνωστό ότι Γιάννης Μόραλης αγαπούσε πολύ τη δουλειά του Παναγιώτη Τέτση. Το 2008, μερικούς μήνες πριν από τον θάνατο του Μόραλη, ο φακός του σκηνοθέτη Γιάννη Βαμβακά είχε «συλλάβει» τον μεγάλο δάσκαλο να περιηγείται την έκθεση του Τέτση «Τα ωραία της φύσης» που έγινε στις «Νέες Μορφές».

Η εν λόγω περιήγηση του Μόραλη στην έκθεση Τέτση είναι καταγεγραμμένη στο ντοκιμαντέρ του Βαμβακά «Παναγιώτης Τέτσης Παίζοντας με τα χρώματα» το οποίο κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για τον Τέτση την ερχόμενη Δευτέρα θα προβάλλεται σε δύο γιγαντοοθόνες, έξω από την αίθουσα.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που έχει προκαλέσει αίσθηση και αποσπάσει κολακευτικά σχόλια και επαίνους (τελευταία το τίμησε ο Δήμος Πάρου). Αξίζει δε να σημειωθεί ότι αφού πήρε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας ως προς την ποιότητα και το διδακτικό σκέλος της ταινίας, το «Παναγιώτης Τέτσης Παίζοντας με τα χρώματα» έχει πλέον αρχίσει να παρουσιάζεται και σε σχολεία.