«Η βία της ιστορίας στη νεότερη ελληνική πεζογραφία» αποτελεί τη θεματική προβληματισμού της εκδήλωσης που διοργανώνεται από το Πολιτικό Εργαστήριο για τη Σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία στην Αθήνα την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στο βιβλιοπωλείο «Επί Λέξει» (Ακαδημίας 32, ώρα 19.00).

Συνιστά την πρώτη δημόσια παρουσία του Πολιτικού Εργαστηρίου που συγκροτήθηκε πρόσφατα με στόχο την επεξεργασία θέσεων και προτάσεων του ευρύτερου χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κέντρου για την υπέρβαση της κρίσης. Kεντρική επιδίωξή του, η ανάπτυξη του ελεύθερου διαλόγου μεταξύ των ανθρώπων της τέχνης και της επιστήμης.

Ομιλητές στην εκδήλωση της 10ης Φεβρουαρίου θα είναι οι Θανάσης Βαλτινός, συγγραφέας και πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Νίκος Δαββέτας, συγγραφέας, Δημήτρης Φύσσας, συγγραφέας και δημοσιογράφος, και Τάσος Γουδέλης, συγγραφέας και κριτικός. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Γιώργος Σιακαντάρης, υπεύθυνος του Πολιτικού Εργαστηρίου, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο ιστορικός Γαβρίλης Λαμπάτος.