ΘΕΑΤΡΟ
«Καθαρή πόλη» στη Στέγη


Ο Ανέστης Αζάς και ο Πρόδρομος Τσινικόρης παρουσιάζουν την τελευταία τους δουλειά με τον τίτλο «Καθαρή πόλη» στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, ως τις 14 Φεβρουαρίου (κάθε βράδυ στις 21.00). Πέντε πραγματικές καθαρίστριες από διαφορετικές χώρες (Αλβανία, πρώην Σοβιετική Ενωση, Νότια Αφρική) λένε τις ιστορίες του και δίνουν τη δική τους οπτική. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή της Στέγης με το Διεθνές Φεστιβάλ Sirenos (Βίλνιους, Λιθουανία), το Teatro Maria Matos (Λισαβόνα, Πορτογαλία) και το Tiger Dublin Fringe (Δουβλίνο, Ιρλανδία), στο πλαίσιο του πρότζεκτ Εuropoly των ευρωπαϊκών Ινστιτούτων Γκαίτε. Θα ακολουθήσει περιοδεία σε ευρωπαϊκά θέατρα και διεθνή φεστιβάλ.
«Ο Αδαής και ο Παράφρων» στην Πειραματική
Το έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ «Ο Αδαής και ο Παράφρων», σε σκηνοθεσία του Γιάννου Περλέγκα, αποτελεί την τρίτη εφετινή παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου. Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας, σκηνικά – κοστούμια: Λουκία Χουλιάρα, κίνηση: Δήμητρα Ευθυμιοπούλου, φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος. Παίζουν: Ανθή Ευστρατιάδου, Γιάννης Καπελέρης, Χρήστος Μαλάκης, Γιάννος Περλέγκας. Πρεμιέρα την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στο υπόγειο του Rex. Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 18.00.

OΠΕΡΑ

«Ο κουρέας της Σεβίλλης»


Τη δημοφιλή όπερα του Ροσίνι «Ο κουρέας της Σεβίλλης» παρουσιάζει σε νέα παραγωγή στο θέατρο Ολύμπια η Εθνική Λυρική Σκηνή. Η παράσταση αποτελεί συμπαραγωγή με το Teatro Comunale της Μπολόνια. Μουσική διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης – Κωνσταντίνος Δημηνάκης. Σκηνοθεσία: Φραντσέσκο Μικέλι. Ερμηνεύουν οι Αντώνης Κορωναίος / Νίκος Στεφάνου (Κόμης Αλμαβίβα), Βασιλική Καραγιάννη / Μίνα Πολυχρόνου (Ροζίνα), Διονύσης Σούρμπης / Χάρης Ανδριανός (Φίγκαρο). Στις 13, 14, 17, 19, 20, 21, 24, 26, 27 και 28/2. Στις 20.00.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Τα παιδιά της Χορωδίας»


Η μουσικοθεατρική παράσταση «Τα παιδιά της Χορωδίας» αναδύεται μέσα από τις νότες της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων και της Χορωδίας των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού στις 9 και 10/2, στις 20.30, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Η βραβευμένη μουσική και τα τραγούδια της ομώνυμης γαλλικής ταινίας («Les choristes», 2004) πλαισιώνονται από θεατρικά δρώμενα, αφήγηση και προβολές. Μουσική: Bruno Culais, καλλιτεχνική διεύθυνση: Φωκάς Ευαγγελινός, μουσική διεύθυνση: Πέτρος Στυλιανού, κείμενα: Ευάγγελος Κατσιβανάκης. Διδασκαλία χορωδίας: Κωνσταντίνα Γύφτουλα-Πολύδωρα, Ευάγγελος Κατσιβανάκης, Μαρικίτα Μιχαλοπούλου.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Τα όνειρα της Εύας


Η Εύα Κοτανίδη εμφανίζεται κάθε Παρασκευή στη σκηνή του Nixon Bar στον Κεραμεικό παρουσιάζοντας την παράσταση «Dream sessions». Πρωτότυπες διασκευές των Kate Bush, Eurythmics, Gainsbourg αλλά και των Μάνου Χατζιδάκι, Διονύση Σαββόπουλου, Θανάση Παπακωνσταντίνου κ.ά., καθώς και δικά της κομμάτια όπως το πρόσφατο «Dream of you». Ωρα έναρξης: 22.00.

Ελληνική ρετρό ποπ στο Faust


Η Carte Postale, πολυμελής ελληνική μπάντα επηρεασμένη από ρομαντικές νεοφόλκ-ροκ μελωδίες με κινηματογραφικά μοτίβα, γαλλικά βαλς και νοσταλγική διάθεση, εμφανίζεται την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στο κλαμπ Faust. Ωρα έναρξης: 22.30.

Κανελλίδου στο Half Note


Η Αλέκα Κανελλίδου εμφανίζεται από τις 12 ως και τις 15 Φεβρουαρίου στο τζαζ κλαμπ «Half Note» στη σειρά παραστάσεων που έχει τον τίτλο «Μόλις χθες –Valentine’s Special». Τραγούδια δικά της αλλά και διασκευές ελληνικών και ξένων επιτυχιών.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
«Ονειρα και σύμβολα»
Η Ιωάννα Ράλλη πραγματοποιεί ατομική έκθεση στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη με τον τίτλο «Ονειρα και σύμβολα». Περιλαμβάνει εικαστικές φωτογραφικές αποτυπώσεις του ταπεινού και οικείου. Μικρά πλάσματα της φύσης, μικρά γλυπτά φτιαγμένα από ευτελή υλικά (χαρτόνι, χαρτί δουλεμένο με κόλλα, σύρμα, αλουμινόχαρτο, σπάγκο, μαλλί πλεξίματος, κλωστή, ξερόκλαδα), κοινοί άνθρωποι και εικόνες της καθημερινότητας επενδυμένες με πολύτιμα χρώματα και υφάσματα αναβαπτίζονται στο φως και στη σκιά μέσα από τον φακό μιας παλιάς Hasselblad 6Χ6. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 20/2. Στον χώρο της γκαλερί στην πλατεία Κολωνακίου 20.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ