Σε ηλικία 94 ετών πέθανε στο Παρίσι μία μεγάλη προσωπικότητα, ηδημοσιογράφος Καίτη Δρόσου, η οποία ήταν σύζυγος του Άρη Αλεξάνδρου και επιστήθια φίλη του Γιάννη Ρίτσου.

Εντοπίστηκε νεκρή την Τετάρτη στο σπίτι της στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου ζούσε από τη δικτατορία με τον Άρη Αλεξάνδρου, με τον οποίο είχαν παντρευτεί το 1958. Η ίδια είχε γράψει κάποιες ποιητικές συλλογές πριν τη Χούντα.

Τολμηρή και παθιασμένη, συγγραφέας και η ίδια, στενή φίλη και συνομιλήτρια του Γιάνη Ρίτσου και του Ανδρέα Φραγκιά, φώτισε με τα έργα και τις μαρυτίες της την ταραγμένη μεταμφυλιακή περίοδο, ενώ ήταν η γυναίκα στην οποία είναι αφιερωμένο το Κιβώτιο το μοναδικό μυθιστόρημα του δεύτερου συζύγου της Αρη Αλεξάνδρου.

Τριάντα και πλέον χρόνια στο πλάι του μοιράστηκε ιδιεολογικές ανησυχίες, συγγραφικές αναζητήσεις αλλά και τις περιπέτειες που έξησε τόσο στα χέρια της Δεξιάς όσο και της Αριστεράς. Επέμενε δε, με κάθε ευκαιρία πως ο Αλεξάνδρου ουδέποτε προσπάθησε να τη «νουθετήσει» πολιτικά, πόσο μάλλον να της επιβάλει τις κομματικές του επιλογές -η ίδια ήταν στην ΕΔΑ έως το 1961.

Η Καίτη Δρόσου εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ημερησία» και είχε δημοσιεύσει τα δοκίμια «Ο αποστάτης Μαγιακόβσκι και η Οκτωβριανή Επανάσταση» (1990) και «Ιωσήφ Μπρόντσκι. Ο ποιητής και η Κα-Γκε-Μπε» (1988).

Επίσης, είχε δημοσιεύσει το μυθιστόρημα «Αναμνήσεις από τα σπίτι των πεθαμένων κατά Κλωντ Σιμόν» ενώ είχε μεταφράσει ποιήματα του Βλαντιμίρ Μαγιακόβκι. Το 2008 κυκλοφόρησε ο τόμος «Τροχιές σε διασταύρωση» με τη φιλολογική φροντίδα της Λίζυς Τσιριμώκου, που έφερε στη δημοσιότητα τα δελτάρια του Γιάννη Ρίτσου προς την «αγαπημένη του Καιτούλα» από τόπους εξορίας (τη Λήμνο, τη Μακρόνησο και τον Αϊ-Στράτη), όπως και τα γράμματα του ποιητή στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

Πολλά στοιχεία για τη ζωή και τη δραστηριότητα του Άρη Αλεξάνδρου και της Καίτης Δρόσου στη Γαλλία και την Ελλάδα έχει καταθέσει ο Δημήτρης Ραυτόπουλος στη μελέτη του «Άρης: Ο εξόριστος» (2004).