Η ταινία μικρού μήκους «Δεν θα γεράσουμε»σε σκηνοθεσία Σπύρου Xαραλάμπους συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Tαινιών μικρού μήκους Κλερμόν-Φεράν που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 13Φεβρουαρίου.

Τη νύχτα που φεύγει ο Αύγουστος, ο Νίκος θα κάνει έρωτα για πρώτη του φορά.Όταν ξημερώσει ο Σεπτέμβρης, η Μαρία θα ξεκινήσει την καινούργια της ζωή.Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία «ντυμένη» με τη μουσική του ΓιώργουΧριστοδουλίδη σε παραγωγή της Wrong Men και του Ελληνικού ΚέντρουΚινηματογράφου. Πρωταγωνιστούν η Βάνα Πεφάνη και ο Κωνσταντίνος Νικούλης.

Η ταινία η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Athens Open Air film festivalέχει ήδη διακριθεί λαμβάνοντας το έτος 2015 το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στοΔιεθνές Φεστιβάλ Κύπρου καθώς και το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκουςστο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο.

Στο πρόγραμμα Collections του Φεστιβάλ θα προβληθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα ηταινία «Whack»σε σκηνοθεσία Σύνης Παππά, σε παραγωγή της Margot Film Houseκαι του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Αθήνα στοκοντινό μέλλον όπου η αυτοκτονία είναι παράνομη, ενώ οι κάτοικοί της δεν έχουνάλλη επιθυμία από το να πεθάνουν.

Επίσης στο Φόρουμ Συμπαραγωγών Euroconnection, θα συμμετέχει ηπαραγωγός Φαίη Κατσαρή της εταιρείας Stefi Lynx για να παρουσιάσει την ταινία «Στο Λεωφορείο του Αεροδρομίου»σε σκηνοθεσία Ελίνας Φέσσα. Το ΦόρουμΣυμπαραγωγών Euroconnection διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιοτουΚλερμόν Φεράν ShortFilmMarket. Ως πλατφόρμα στοχεύει στην προώθηση τωνεταιρικών σχέσεων μεταξύ ευρωπαϊκών εταιρειών παραγωγής, χρηματοδοτών καιραδιοτηλεοπτικών φορέων για τις ταινίες μικρού μήκους.

Το Διεθνές Φεστιβάλ τουΚλερμόν Φεράν θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικάφεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους παγκοσμίως αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα, αφούσυγκεντρώνει μεγάλο αριθμό θεατών και επαγγελματιών του οπτικοακουστικούχώρου. Τo Market του είναι ένα από τα πιο οργανωμένα με 3.000 συμμετοχές καιαγοραστές από τουλάχιστον 70 τηλεοπτικούς σταθμούς και 500 φεστιβάλ.