Εκθεση απολιθωμένων κορμών δένδρων, ηλικίας 16 – 17 εκατομυρίων ετών πραγματοποιείται στο Ευγενίδειο Ιδρυμα από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, με τίτλο «Το Δάσος κάτω από τον δρόμο».

Τα απολιθωμένα δένδρα ήρθαν στο φως πριν από μερικούς μήνες κατά τη διάρκεια εργασιών στον οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου στη Μυτιλήνη, στη μεγαλύτερη σωστική ανασκαφή απολιθωμάτων που έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για απολιθώματα από φοίνικες, βελανιδιές, σεκόιες, αδιάσειστοι μάρτυρες της εποχής που το νησί καλυπτόταν από εκτεταμένα υποτροπικά δάση. Ακόμη, μυστικά των βίαιων ηφαιστειακών εκρήξεων που οδήγησαν στη δημιουργία του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου ξετυλίγονται στα μάτια του επισκέπτη σαν ένα μάθημα Φυσικής Ιστορίας.

Η είσοδος στην έκθεση, η οποία θα είναι ανοικτή από Τετάρτη έως και Παρασκευή ώρες 17.30-20.30, καθώς και τα Σαββατοκύριακα 11.00-20.00, είναι ελεύθερη. Επίσης τις εργάσιμες ημέρες οργανώνονται μαθητικές ξεναγήσεις με διαδραστικά παιχνίδια και τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας.