Το Παζάρι Βιβλίου του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) φέτος γιορτάζει τα 20ά γενέθλιά του, περιμένει το βιβλιόφιλο κοινό για ακόμη μια χρονιά στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά) από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών-Βιβλιοχαρτοπωλών (Π.Ο.Ε.Β.) και με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), ενώ το «παρών» θα δώσουν 150 εκδότες με πάνω από 300.000 βιβλία και κεντρικό σύνθημα: «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου».

Το Παζάρι Βιβλίου είναι μία θεσμοθετημένη εκδήλωση, που διοργανώνεται εδώ και είκοσι χρόνια για να προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό, χιλιάδες τίτλους βιβλίων σε πολύ χαμηλές τιμές, από μόλις 1 ευρώ.

Στο φετινό 20ό Παζάρι Βιβλίου 2016, συμμετέχουν εκδότες από όλη την Ελλάδα (μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων), προσφέροντας πάνω από 7.000 τίτλους βιβλίων σε τιμές, που δεν ξεπερνούν το 30% της αρχικής τους λιανικής τιμής. Σε μία σύγχρονη, υπαίθρια, στεγασμένη και θερμαινόμενη εγκατάσταση, οι φίλοι του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν αξιόλογα βιβλία από μία μεγάλη ποικιλία τίτλων.

Το Παζάρι θα λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 το πρωί μέχρι και τις 21:00 το βράδυ. Η είσοδος είναι από την οδό Αθηνάς (μπροστά από το Παλαιό Δημαρχείο).