Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Νότια Μεγαλοπολίτις» του Νίκου Γ. Καρύδη

(έκδοση της εφημερίδας “Νέα της Μεγαλοπόλεως”) στην αίθουσα της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιoκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) στην Αθήνα.

Πρόκειται για μια ιστορική έρευνα του συγγραφέα που στόχο έχει να συμβάλει στην ορθή ανασύνθεση της αρχαίας τοπογραφίας και ιστορίας της Φαλαισίας και της ευρύτερης Νότιας Μεγαλοπολίτιδας, έτσι όπως αυθεντικά την παραδίδουν οι αρχαίες πηγές.

Μια ιστορική έρευνα που ανατρέπει πολλά θεωρούμενα ως θέσφατα στην περιοχή Μεγαλόπολης.

«Που γίνεται το River Party της Καμάρας; Πάντως, όχι στον Καρνίωνα! Ποιο ήταν το οχυρό Αθήναιον των Μεγαλοπολιτών; Πού ήταν το Ορέστειον, το Ορεσθάσιον, η Νυμφάς, η αρχαία Φαλαισία; Γνωρίζετε το Νεολιθικό σπήλαιο “Τρουπίτσες”;» Απαντήσεις για όλα αυτά και για πολλά άλλα προσπαθεί να δώσει ο συγγραφέας.

Ο Νίκος Γ. Καρύδης, λάτρης και μελετητής της αρχαίας ελληνικής Ιστορίας, δεν έμεινε μόνο στα κείμενα αλλά πραγματοποίησε επιτόπια έρευνα, ακολουθώντας χωρίς καμιά παρέκκλιση τα όσα σχετικά αυτές παραδίδουν.

Οι ταυτίσεις, από τον συγγραφέα, των αρχαίων πόλεων, οδών, χωρών κ.λπ. τεκμηριώθηκαν με αντίστοιχα αρχαιολογικά ευρήματα στα σημεία και τις αποστάσεις που οι αρχαίες πηγές παραδίδουν, σε πλήρη επαλήθευσή τους.

Την έκδοση χαιρέτησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας & Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο Κώστας Βλάσης, βουλευτής Αρκαδίας, ο Διονύσιος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Μεγαλόπολης και ο Σταύρος Ταγκλής, Πρόεδρος της Ένωσης Φαλαισιωτών.

Για το βιβλίο μίλησαν: ο Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος Σωματείου «Διάζωμα» και ο Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Συντόνισε η Πέννυ Καλύβα, εκδότρια εφημερίδας «Γορτυνία».

Info:

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ” Μπουμπουλίνας 26 – Δάφνη, Τηλ. 210-9311183, κιν. 6944-454439. E-mail: neamegalop@yahoo.gr.

Θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία “ΔΕΓΡΑΣ” και “ΕΠΙΛΟΓΗ” στη Μεγαλόπολη, “ΏΡΑ” στην Τρίπολη και “ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗ” στην Ηλιούπολη.