To «Ρόδι», αγαπημένο πρωτοχρονιάτικο γούρι καλοτυχίας και αφθονίας είναι το ΤΥΧΕΡΟ 2016 του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής που παρουσίασε την Τρίτη 24/11 ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Πάνος Δημαράς συνεχίζοντας, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, μια πολύχρονη παράδοση μικρών «Τυχερών» σε σχέδια σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών.
Το εφετινό ΤΥΧΕΡΟ σχεδίασε ο γνωστός ζωγράφος Παύλος Σάμιος, ο οποίος το χάρισε στους Φίλους της Μουσικής προσθέτοντας ένα ακόμη μικρό έργο τέχνης στην συλλεκτική σειρά των 18 ΤΥΧΕΡΩΝ προηγούμενων ετών. Το σχέδιο χάραξε στο μέταλλο ο καλλιτέχνης Γιάννης Γουρζής.

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Παναγιώτης Τέτσης ο οποίος πρόσφατα χάρισε στους Φίλους της Μουσικής έναν πίνακα, λάδι σε μουσαμά, της περιόδου 2011-2014 που εκτίθεται στον χώρο του φουαγιέ. Ο Παύλος Σάμιος ευχήθηκε σε όλους καλή και τυχερή χρονιά και στους Φίλους της Μουσικής ιδιαίτερα, να έχουν την συμπαράσταση όλων στο σημαντικό πολιτιστικό έργο που επιτελούν περισσότερα από 60 χρόνια.

Το ΤΥΧΕΡΟ 2016 κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων σε ασήμι 925 (στην τιμή των 50 ευρώ), ασήμι-χρυσό (στην τιμή των 180 ευρώ) καθώς και αριθμημένα χρυσά κοσμήματα 18Κ (στην τιμή των 650 ευρώ). Για να διαφυλαχθεί η συλλεκτική του αξία, το εκμαγείο (μήτρα) θα καταστραφεί.Το ΤΥΧΕΡΟ 2016 θα πωλείται στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο κατάστημα του Μεγάρου Μ SHOP και στον χώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Θα διατίθεται επίσης από το Μουσείο Μπενάκη (Βασ. Σοφίας), το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το Ιδρυμα Κακογιάννης, τα Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.