Στη ματαίωση των παραστάσεων «Καπουλέτοι και Μοντέκκοι» το Σάββατο (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) και «Καρμενσίτας» την Κυριακή (Θέατρο Ολύμπια) οδήγησε η στάση εργασίας του Σωματείου Τεχνικού Βοηθητικού και Λοιπού Προσωπικού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, εξαιτίας της καθυστέρησης στην καταβολή της μισθοδοσίας επί 10 ημέρες.

Σύμφωνα με τα Νέα, η διοίκηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιμένει ότι επρόκειτο για μια στάση εργασίας τα αιτήματα της οποίας είχαν ικανοποιηθεί και πως αυτό κοινοποιήθηκε με ανακοίνωση στο προσωπικό.

Ειδικότερα, την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς υπέγραψε την ανανέωση του ΔΣ της Λυρικής Σκηνής και έτσι ξεμπλόκαρε η διαδικασία εκταμίευσης για την πληρωμή εργαζομένων, ως μέρος της ετήσιας επιχορήγησης (14,5 εκατ. ευρώ), η οποία είχε κολλήσει λόγω μη διορισμού του ΔΣ, η θητεία του οποίου είχε λήξει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του Σωματείου Τεχνικών, ο πρόεδρός του Βαγγέλης Ταπρατζής υποστήριξε μιλώντας στα Νέα πως «οι εργαζόμενοι επέμειναν στην απόφαση της απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις που έχουν γίνει και κάποιους άλλους μήνες. Αυτός είναι ο λόγος -αν και με βρίσκει αντίθετο αυτή η απόφαση-που θα επαναλάβουν τις απεργίες την προσεχή Τρίτη και την Τετάρτη».
Οι θεατές που είχαν στα χέρια τους τα εισιτήρια ενημερώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή για τη ματαίωση των παραστάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λυρική δεν ακύρωσε τις παραστάσεις εκ των προτέρων επειδή εξέλιπε ο λόγος των στάσεων εργασίας (διορισμός ΔΣ) και επειδή μέχρι την τελευταία στιγμή βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τους εργαζομένους.

Οι θεατές που αγόρασαν ηλεκτρονικά εισιτήρια για την παράσταση «Καπουλέτοι και Μοντέκκοι» και δεν τα είχαν παραλάβει θα λάβουν αυτόματα την επιστροφή στην πιστωτική τους κάρτα.

Οι θεατές που αγόρασαν ηλεκτρονικά τα εισιτήρια τους και τα παρέλαβαν θα πρέπει να τα επιστρέψουν στα ταμεία του ΜΜΑ από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, προκειμένου να λάβουν την επιστροφή των χρημάτων στην πιστωτική τους κάρτα.

Οι θεατές που αγόρασαν με μετρητά τα εισιτήρια τους θα πρέπει να περάσουν από τα ταμεία του ΜΜΑ (όσοι τα έχουν αγοράσει από το Μέγαρο) και από τα ταμεία της ΕΛΣ (όσοι τα έχουν αγοράσει από τη Λυρική), από την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, για να παραλάβουν τα χρήματά τους.

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων για την «Καρμενσίτας» θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και θα τους δοθεί η δυνατότητα επιστροφής των χρημάτων τους ή αλλαγής των εισιτηρίων τους για μια από τις επόμενες παραστάσεις της συγκεκριμένης παραγωγής.