Στην ακύρωση της δωρεάς, ύψους 3 εκατ. ευρώ, προς το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), προχώρησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σύμφωνα με το in.gr το οποίο επικοινώνησε με το Ίδρυμα, το οποίο δήλωσε ότι οι λόγοι της απόφασης είναι διαδικαστικοί και σημείωσε ότι είναι ανοιχτό σε ένα επόμενο στάδιο να επανεξετάσει αίτημα του Μουσείου.

Όπως αναφέρει το Ίδρυμα, κάποιοι από τους όρους της συμφωνίας δεν είχαν ολοκληρωθεί και γι’ αυτό ελήφθη η απόφαση, ενώ το Ίδρυμα είχε επικοινωνήσει και με το ΕΜΣΤ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ίδρυμα Νιάρχος είχε εγκρίνει τη δωρέα τον Απρίλιο του 2014 με στόχο την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής του κτιρίου του Μουσείου, στο πρώην εργοστάσιο Φιξ.

Ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας πριν από λίγο καιρό σε δημοσιογράφους, είχε δηλώσει ότι το Μουσείο αναμενόταν να ανοίξει σε δύο έως τρεις μήνες.

Δεν είναι γνωστό πώς η απόφαση του Ιδρύματος Νιάρχου θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα.

Για την έναρξη της λειτουργίας του Μουσείου εκκρεμμούν λειτουργικά θέματα, όπως οι προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού, περίπου 15 άτομα, είχε σημειώσει ο κ. Μπαλτάς.