ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Artion πρεμιέρα με Mina P.V.


Τον νέο χώρο τέχνης στο κέντρο της Αθήνας (Βουκουρεστίου 21) εγκαινιάζει ο Ομιλος Τέχνης Artion την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στις 19.00, με την επίσημη παρουσίαση των δημιουργιών της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη «TDS & Mina P.V.». Οι δημιουργίες της ζωγράφου, οι οποίες έρχονται από την Αμερική για πρώτη φορά, βασίζονται στη σειρά έργων Formoula 1 σε συνεργασία με τη The Driver’s Society USA.

ΘΕΑΤΡΟ

Η… κρίση στη σκηνή


Παρασκευή και 13 ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα ο Δάνης Κατρανίδης στο θέατρο Πόλη με το έργο του Ακη Δήμου «Το κενό αυτοπροσώπως», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου. Μαζί του επί σκηνής η Παναγιώτα Βλαντή και οι Σίσσυ Τουμάση και Κωνσταντίνος Κουνέλλας. Πρόκειται για μια κωμωδία με θέμα την ήττα που γράφτηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στις 21.00.
«Nine» στο Πάνθεον


Το μιούζικαλ «Nine» των Αρθουρ Κόπιτ και Μάουρι Γέστον, που είναι βασισμένο στο «8 ½» του Φεντερίκο Φελίνι, παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου Πάνθεον, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα. Παίζουν Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Μάρω Κοντού, Κατερίνα Λέχου κ.ά.
«Ολη η Βίβλος σε μία ώρα»


Ξεκίνησαν οι παραστάσεις της κωμωδίας «Ολη η Βίβλος σε μία ώρα» των Α. Λονγκ, Ρ. Μάρτιν και Α. Τίσενορ, γνωστών μας από το «Ολος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα». Παίζουν: Θανάσης Κουρλαμπάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Σωτήρης Δούβρης. Μετάφραση – σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου. Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Δημήτρης Χορν, στις 21.00.
«Το καπλάνι της βιτρίνας»


Το μυθιστόρημα της Αλκης Ζέη «Το καπλάνι της βιτρίνας» μεταφέρεται στη σκηνή. Σε σκηνοθεσία της Ανδρομάχης Χρυσομάλλη, με τους Γιάννη Καρατζογιάννη, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Δημήτρη Μαύρο κ.ά. Η καθημερινότητα δύο κοριτσιών, της Μέλιας και της Μυρτώς, βρίσκεται στο επίκεντρο του έργου που ξεκινά το καλοκαίρι της μεταξικής δικτατορίας. Στο θέατρο Βρετάνια, κάθε Κυριακή στις 11.30 και στις 15.00 και κάθε Σάββατο στις 13.00.
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


«Αραβική Ανατροπή»


Ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Ζωγραφειωτών (ΣΕΖ) διοργανώνει παρουσίαση των δύο πρόσφατων βιβλίων του Βασίλη Μούτσογλου με τους τίτλους «Η Αραβική Ανατροπή» και «Τα κριτήρια στις διεθνείς σχέσεις». Η παρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 18.30 στην έδρα του Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντινουπολιτών (Δ. Σούτσου 46, Αμπελόκηποι). Τα βιβλία θα παρουσιάσουν ο πρέσβης Γεώργιος Πουκαμισάς και ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Σωτήρης Ντάλης. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Καρτάλης. Θα επακολουθήσει συζήτηση με το ακροατήριο.
Αναμνήσεις παιδιάτρου


Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στις 18.00 στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα) ο παιδίατρος Δημήτρης Ι. Ζουμπουλάκης παρουσιάζει το βιβλίο του «Υποδειγματικές οικογένειες» (εκδόσεις Κοράλλι). Μιλούν οι γιατροί Νίνα Μανωλάκη και Κέλλυ Θεοδωρίδου, ο ζωγράφος Πέτρος Ζουμπουλάκης και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη.
ΜΕΤΑΔΟΣΗ
«Jewels» από τα Μπαλσόι


Με τα «Jewels» («Κοσμήματα»), τη γοητευτική τρίπρακτη χορογραφία του Ζορζ Μπαλανσίν σε μουσική Στραβίνσκι, Φορέ και Τσαϊκόφσκι, συνεχίζονται οι μεταδόσεις των παραστάσεων των Μπαλέτων Μπαλσόι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η προβολή, σε μαγνητοσκόπηση, θα γίνει στις 8/11 στις 17.00 στην Αίθουσα Banquet.
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η γιορτή του Γιώργου Δημητριάδη


Ο Γιώργος Δημητριάδης, με αφορμή την κυκλοφορία του CD με τα καλύτερα τραγούδια του από μια διαδρομή 20 χρόνων στη δισκογραφία, εμφανίζεται στις 9 Νοεμβρίου στον Ρυθμό Stage στην Ηλιούπολη, παρέα με τους Δραμαμίνη, Κατερίνα Κυρμιζή, Βαγγέλη Μαρκαντώνη, Νίκο Πορτοκάλογλου, Μανώλη Φάμελλο, Μαριέττα Φαφούτη και Nalyssa Green. Ωρα έναρξης: 22.30.
«Από νωρίς» στον Σταυρό του Νότου


Ο Χρήστος Νινιός, ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Χρυσόστομος Καραντωνίου, τρεις καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς, συμπράττουν και παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για 4 Κυριακές (8, 15, 22 και 29 Νοεμβρίου) «Από νωρίς» στον Σταυρό του Νότου (club). Ωρα έναρξης: 21.00.
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης


Συνεχίζεται ως την Κυριακή 15 Νοεμβρίου το 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στις τέσσερις αίθουσες του Λιμανιού της πόλης και στις δύο του Ολύμπιον της πλατείας Αριστοτέλους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ