Η βράβευση της τελευταίας ταινίας του Δημήτρη Αθανίτη με τα βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερου Α ανδρικού Ρόλου στο 8ο φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών του Λονδίνου (19-25 Οκτωβρίου), σηματοδοτεί την έναρξη μιας αν μη τι άλλο αξιοπερίεργης πορείας. Επόμενος σταθμός για το «Invisible» (Αόρατος) όπως η ταινία τιτλοφορείται είναι το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όπου θα κάνει την πανελλήνια πρεμιέρα του με την προοπτική αργότερα να διανεμηθεί στις αίθουσες (έχει ήδη εξασφαλίσει διανομή από την εταιρία One from the heart).

Τα γυρίσματα του «Invisible» έγιναν σε διάφορες τοποθεσίες του νομού Αττικής αν και επίκεντρο της ιστορίας είναι η περιοχή του Ασπρόπυργου όπου «η κάμερα αναζητά τους ανοιχτούς ορίζοντες ενός αστικού γουέστερν» όπως αναφέρει ο ίδιος ο σκηνοθέτης. Στους ανοιχτούς αυτούς χώρους αναπτύσσεται μια ιστορία εμμονής και εκδίκησης, το σενάριο της οποίας ο Δημήτρης Αθανίτης συνυπογράφει με τον Γιώργο Μακρή: ένας μοναχικός 35άρης, ο Αρης χωρισμένος και πατέρας ενός εξάχρονου αγοριού απολύεται ξαφνικά από το εργοστάσιο όπου εργαζόταν. Νιώθοντας θύμα μιας ακραίας αδικίας (η απόλυση έγινε χωρίς καμιά προειδοποίηση), ο Αρης αποφασίζει να βρει από μόνος του το δίκιο του…
Ενας από τους πιο πολύτιμους Ελληνες ηθοποιούς της γενιάς του, ο Γιάννης Στάνκογλου υποδύεται τον Αρη (ένθετη φωτογραφία), τον ήρωα που του χάρισε το βραβείο στο Ελληνικό Φεστιβάλ Λονδίνου. Ηθοποιός με νεύρο, εύρος και την ικανότητα να μπορεί να παίξει παντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους ρόλους, ο Στάνκογλου είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Forget me not» του Γιάννη Φάγκρα που ανοίγει την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις αίθουσες, παίζει επίσης έναν διεφθαρμένο πολιτικό στο «The republic» του Δημήτρη Τζέντζα και συμμετέχει στην τελευταία ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Η κόρη του Ρέμπραντ» (είναι προγραμματισμένη για διανομή στις αίθουσες στο άμεσο μέλλον).
Πλάι στον Στάνκογλου, ηθοποιοί που επίσης εμφανίζονται στο «Invisible» είναι ο μικρός Χρήστος Μπενέτσης στο ρόλο του γιου του, η Κόρα Καρβούνη, ο Κώστας Ξυκομηνός, ο Μενέλαος Χαζαράκης, η Ευα Στυλάντερ, η Βιργινία Ταμπαροπούλου και η Νικολίτσα Ντρίζη.
Η μουσική της ταινίας είναι από τον Papercut, η φωτογραφία του Γιάννη Φώτου την καλλιτεχνική διεύθυνση, τα σκηνικά και τα κοστούμια υπέγραψε η Στέλλα Κάλτσου, ενώ το μοντάζ έκανε ο Σταμάτης Μαγουλάς.
Πρόκειται για μια παραγωγή των Dna Films και Προσέγγιση, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Παραγωγοί είναι ο Πάνος Παπαδόπουλος και ο Δημήτρης Αθανίτης.