Ο Ονειρούλης είναι ένα ιδιόρρυθμο σημείο που ζει στην Επιπεδοχώρα. Όπως όλα τα σημεία δεν έχει ούτε σχήμα, ούτε μέγεθος. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα σημεία, είναι ότι ονειρεύεται συνέχεια.Τα όνειρα τον κάνουν να αρχίζει να κινείται διαφορετικά ώσπου μια μέρα έκπληκτος βρίσκεται μπροστά στην δική του προσωπική Γραμμή που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. Οι δύο μαζί ξεκινάνε ένα ταξίδι σχημάτων αλλά και φιλίας. Χορεύουν, τραγουδούν, σχεδιάζουν, ονειρεύονται και ανακαλύπτουν ότι αν πιστέψουν στα όνειρα τους και βοηθήσουν ο ένας τον άλλον θα φτιάξουν μαζί τον δικό τους καινούριο, καλύτερο κόσμο.

«Ο Ονειρούλης στο μαγικό κόσμο των σχημάτων» είναι μία συμμετοχική μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά 4-7 χρονών με σκοπό να ανακαλύψουν με ένα διασκεδαστικό τρόπο και να αγαπήσουν τον κόσμο της Γεωμετρίας αλλά κι έννοιες κι αξίες όπως η φιλία, η συνεργατικότητα, η σημαντικότητα να επιμένουμε στην επίτευξη των ονείρων. Η προβολή stop-motion animation και η βιωματική δράση που ακολουθεί συντελούν στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της παράστασης.

Η Ομάδα καλλιτεχνών «ΑΝΑΣΣΑ» συστάθηκε το 2009 και ενσωματώνει στο δυναμικό της καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής, του χορού και των εικαστικών, όπως και εκπαιδευτικούς που προσβλέπουν σε έναν διαφορετικό τρόπο εκμάθησης και αφομοίωσης γνωστικών τομέων. Φέτος, η ομάδα φιλοδοξεί να παρουσιάσει την παράσταση «ο Ονειρούλης στο μαγικό κόσμο των σχημάτων» σε σχολεία, εκπαιδευτικούς χώρους και πολυχώρους, μουσεία, θέατρα κ.α. στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και την παράσταση «Μια αρχή…χωρίς αρχή» για παιδιά από 8 και άνω, μία διασκεδαστική παράσταση γύρω από τις έννοιες του χώρου, του χρόνου και του φωτός, των αντίθετων σχημάτων καθώς και της προέλευσης του σύμπαντος.

Κείμενο – σκηνοθεσία: Ντόρα Ζαχαροπούλου

Μουσική: Ξενοφώντας Υφαντής

Χορογραφίες: Αμαλία Κοσμά

Stop-motion animation: Εύα Μούρτζη

Παίζει η Μαριάνθη Φωτάκη.

Ακούγονται οι: Λένα Υφαντή, Ξενοφώντας Υφαντής, Χαρά Ζησιμάτου, Ντόρα Ζαχαροπούλου

Σάββατo 24 Οκτωβρίου 2015 στον Χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου Ιανός

Διάρκεια (περίπου): 75’

Είσοδος: Ενήλικες: 5,00€ / Παιδιά: 8,00€

Για παιδιά από 4 έως 7 ετών